• In Memoriam - Joop Delwel, 19 september 1957 - 18 maart 2024

 • Met veel verdriet hebben wij vernomen dat Joop Delwel, teamleider van het derde elftal, afgelopen maandag is komen te overlijden. Joop vocht de afgelopen paar jaar tegen een ongeneeslijke ziekte en ging de laatste weken erg snel achteruit. Tot het einde was hij in gezelschap van zijn lieve vrouw Ingrid, zijn kinderen Nigel en Roxanne en kleinkinderen Lorenzo, Victoria en Levi.

  In het dagelijks leven was Joop service adviseur bij een Renault dealer. Hij heeft in zijn vroegere jaren zelf gevoetbald bij Transvalia, maar kwam als coach van zoon Nigel terecht bij Zwart-Wit ‘28. Bij het uiteenvallen van Zwart-Wit ’28 en zijn verhuizing naar Barendrecht in 2002 kwam hij samen met Nigel bij VV Smitshoek terecht en begon zich direct als teamcoach en leider in te zetten voor het team van zijn zoon en dus voor de club.

  En dat het een echt clubmens was, mocht blijken. Ook nadat Nigel stopte met voetballen bleef hij de coaching op zich nemen van verschillende seniorenteams. Zo coachte hij het 7e voor een lange periode. Na samensmelting met het 4e vanwege gebrek aan personeel bleef hij, samen met zijn coach en buddy Ron Dreef, gewoon doorgaan met het coachen van zijn team. Zelfs na nog een samensmelting van teams bleef Joop in weer en wind aanwezig bij trainingen en wedstrijden om het leiderschap van het 3e elftal op zich te nemen.

  De laatste jaren bij het 3e elftal werden vanwege de ziekte wel steeds zwaarder voor Joop. Toch weerhield dat hem er niet van zoveel mogelijk bij de trainingen en wedstrijden aanwezig te zijn en de spelers te verwarmen met zijn enorme positiviteit, waar toch velen veel van hebben kunnen leren. Op het laatst bleef Joop er ook digitaal bij via video call om te blijven aanmoedigen met zijn spreuk, die zijn spelers voor altijd zullen onthouden: ‘Het is weer een finalewedstrijd hè!’. Afgelopen zaterdag heeft het derde elftal als afscheid de spreuk nog één keer bij Joop thuis mogen horen.

  Bedankt Joop! Voor al je wijze lessen en enorme inzet voor de spelers, teams en club. We zullen je in ons hart blijven dragen.

  Komende zaterdag zal er een herdenkingsdienst zijn voor Joop in de aula van crematorium Memoriam. De dienst start om 15:30 en iedereen die behoefte heeft om aanwezig te zijn is welkom. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren in informele samenkomst. Voor aanvang van de dienst rond 14:45-15:00 komt Joop nog één keer langs bij de club op het parkeerterrein en doet het derde elftal hem uitgeleide. Vervolgens wordt er in een stoet richting de herdenkingsdienst gereden.

  Wij wensen iedereen, maar vooral de naaste familie en vrienden enorm veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

  Namens het derde elftal, het bestuur en alle leden van VV Smitshoek