• Informatieavond over arbitrage met Kevin Blom

• Voetbal in clubverband kan niet zonder een scheidsrechter en als Smitshoek willen we graag het aantal mensen die wedstrijden kunnen leiden graag uitbreiden. Van de allerjongsten tot de veteranen, er zijn op alle niveaus mogelijkheden om je kwaliteiten als arbiter te vertonen. Daar willen we graag informatie over geven, want veel mensen weten niet of dat wel iets voor ze is en hoe je dat het beste aanpakt.

Laten we beginnen met te zeggen dat het leiden van een voetbalwedstrijd eigenlijk heel leuk is. Je bent nuttig bezig en het is heel leuk als na de wedstrijd iedereen toch lekker heeft kunnen ballen. Ondanks het feit dat er in de meeste gevallen ook een verliezende partij is, zijn de spelers en omstanders meestal blij met het feit dat iemand de wedstrijd heeft willen leiden.

Natuurlijk, een scheidsrechter heeft het niet altijd even gemakkelijk en je komt soms voor lastige kwesties en moeilijke beslissingen te staan. Dus zijn er veel mensen die er liever niet mee beginnen of die ‘koudwatervrees’ hebben. Ze laten het fluiten liever aan anderen over. Dat is eigenlijk nergens voor nodig, want iedereen kan in principe scheidsrechter zijn. Je moet er natuurlijk wel een redelijke conditie voor hebben en weten hoe het spelletje gespeeld wordt.

Daarom is het tof dat top Internationaal en Eredivisie scheidsrechter Kevin Blom binnenkort bij ons iets komt vertellen over ‘wat er allemaal komt kijken bij de taak van de scheidsrechter’. Natuurlijk zal hij ook aan de hand van het nodige met beeldmateriaal laten zien hoe het er in de praktijk aan toegaat. De kern is dat het eigenlijk niet uitmaakt of je nou in het topvoetbal of in het amateurvoetbal fluit, overal kom je voor vergelijkbare beslissingen te staan. Natuurlijk is het wereld van verschil of je een wedstrijd in de Champions League fluit in een stadion met tienduizenden mensen en met 50 camara’s op je gericht. Dat is wel effe anders dan op veld 5 in de ochtenduren de f- of e-tjes bij Smitshoek leiden of in de middag het 6e of 7e te fluiten. Maar toch, er zitten best overeenkomsten in en Kevin kan dat prachtig vertellen.

Wil je dus wat meer weten over hoe het is om een wedstrijd te fluiten, kom dan op

Maandag 23 september aanstaande vanaf 19.30

naar onze informatieavond in de presentatieruimte / kantine.

Dit is een gratis bijeenkomst voor alle leeftijden, voor meiden als jongens, voor belangstellende ouders en zelfs voor mensen die al langer wedstrijden leiden. Iedereen die het leuk vindt is welkom, maar meld je wel even tevoren aan via scheidsrechterscoordinator@vvsmitshoek.nl

Wie na deze bijeenkomst meer wil leren over de taak van de scheidsrechter kan zich inschrijven voor een van de cursussen die binnenkort bij Smitshoek gaat starten.

Namens bestuur de VV Smitshoek scheidsrechtersgroep
    Ad Kooimans en Rob van Dongen