• Internationaal voetbaltoernooi Frankfurt -- Smitshoek JO15-2

• Verslag internationaal voetbaltoernooi Frankfurt -- Smitshoek JO15-2

GERMANY CUP 2022, 3--5 juni 2022, Pinksteren

Eindelijk was het dan zover, na maanden voorbereiding vertrokken de jongens van JO15-2 op vrijdag 3 juni, rond 12.30 uur met vijf auto's vanaf vv Smitshoek naar Frankfurt voor een internationaal voetbaltoernooi!

Op de voet gevolgd door een aantal onvoorwaardelijke fans, ofwel enthousiaste ouders, die zelf ook wel zin hadden in een gezellig weekend weg.

Door de enorme drukte op de weg bleek het nog een hele uitdaging om op tijd bij de openingsceremonie aan te komen. Gelukkig was rond 19.00 uur iedereen veilig bij de accommodatie Jugendherberge Oberreifenberg in Schmitten aangekomen.

In een rap tempo zijn de spullen uitgepakt en kon er nog snel iets gegeten worden. Omkleden was gelukkig niet meer nodig omdat de jongens de speciaal voor hen bedrukte T-shirts al aan hadden.

Daarna direct door naar SG Ober-Erlenbach in Bad Homburg waar de jongens om 19.25 uur net op tijd voor de openingsceremonie aankwamen.

In een heerlijk avondzonnetje met luid applaus en muziek, kwamen onze jongens enthousiast het veld op rennen, de kop was eraf! Eenmaal terug in de jeugdherberg was het voor de jongens, trainers en begeleiders tijd voor ontspanning en gezelligheid, het werd een lange nacht…

De volgende ochtend om 09.00 uur breakfast time! Verse Duitse broodjes met beleg en een kop thee zorgden ervoor dat onze jongens vol energie en met goede moed aan de dag begonnen.

Omdat de eerste wedstrijd pas om 15.50 uur begon konden zij eerst nog even lekker zwemmen in het buitenzwembad, gelukkig waren de weergoden ons goedgezind met een temperatuur van rond de dertig graden!

Na het zwemmen volgde, onder leiding van Google en trainer Hans, een flinke wandeling door de natuur naar een nabijgelegen restaurant voor de lunch. Na deze intensieve warming-up ochtend, met baantjes trekken en twee keer twintig minuten wandelen, was het tijd voor de mentale voorbereiding op de wedstrijden.

Op een klein half uurtje rijden van de herberg ligt het sportpark van SC Riedberg in Frankfurt, waar de wedstrijden tegen JSG Homberg /Efze (DL), B93 Kopenhagen (DK), en SC Riedberg (DL) op het programma staan.

Het waren drie spannende wedstrijden, met veel mooie acties en enorme inzet. Helaas op deze dag geen overwinning voor onze jongens. Het team heeft twee keer gelijk gespeeld en één keer verloren.

Rond 19.00 uur was het tijd om weer richting de jeugdherberg te gaan voor het avondeten, na het avondeten is er buiten een groot kampvuur gemaakt en is er onder leiding van de begeleiders een leuke PUB-QUIZ gespeeld. Het goede voornemen om op tijd naar bed te gaan bleek ook nu weer een illusie, gezelligheid kent geen tijd!

Onder het mom 's avonds een vent 's ochtends een vent, werd iedereen rond 09.00 uur weer aan het ontbijt verwacht.

Zondag werd om 12:30 uur de wedstrijd tegen Etoille Elsaute (B) gespeeld. Ondanks de korte nachten oogde het team fit en energiek, en lieten ze zich van hun beste kant zien. De hoop op overwinning was groot. Helaas werd het gelijkspel en moest de wedstrijd door penalty's beslist worden. Deze penalty reeks leek in ons voordeel uit te pakken na een fantastische redding van onze keeper Matthijs. Door een iets te fanatieke scheidsrechter werd deze redding afgekeurd en moesten we de overwinning helaas uit handen geven.

De laatste wedstrijd werd tegen Hamburg (DL) gespeeld, de motivatie om te winnen was wederom groot, aan doorzettingsvermogen geen gebrek en de mooie acties resulteerden in een overwinning van 3-1!

Wat een geweldige afsluiting van dit gezellige sportieve weekend!

Het team heeft een 11de plek weten te behalen en daarvoor een mooie beker in ontvangst mogen nemen. Met als afsluiter nog een broodje met Frankfurter worst was iedereen daarna klaar om afscheid te nemen en terug naar huis te rijden.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd voetbalkamp met enthousiaste kinderen, trainers, begeleiders en ouders. Iedereen ontzettend bedankt!

Speciale dank voor de trainers Dara en Hans, zonder jullie inzet was deze onvergetelijke herinnering niet tot stand gekomen!