• Jeugdkamp VV Smitshoek groot succes!

 • Afgelopen weekend zijn we met de JO10 en JO11 van VV Smitshoek op jeugdkamp geweest in Renesse. Op Facebook en Instagram zijn al verschillende berichten met foto’s geplaatst.

  Vrijdag vertrok de bus rond 16.00 uur richting Renesse waar we iets over 17.00 uur aan kwamen. Bij aankomst stond er een patatkraam klaar waar de kinderen een patatje en een snack kregen. Na het diner stond de eerste activiteit op het programma. De groep was verdeeld in 8 verschillende teams, zoals Liverpool, AC Milaan, FC Barcelona, enzovoorts. Vrijdagavond werd er een Quiz gespeeld. Na het avondprogramma zijn we nog even naar het strand geweest en daarna gingen de kinderen naar hun blokhut om te gaan “slapen”.

  Na (voor de meeste) een toch wel korte nacht begonnen we zaterdagochtend met het ontbijt. In de ochtend en de middag stond de zeskamp op het programma. Er was een stormbaan en er werden verschillende spellen gedaan, zoals jenga XL, dienblad race, ballen gooien, enzovoorts. Daarnaast waren er 2 eindspellen: touwtrekken en nog een spel met de stormbaan. Alle kinderen deden enthousiast mee en het was super goed weer. Voor de lunch had de keukenploeg pannenkoeken gebakken. Na de zeskamp zijn we nog naar het strand geweest en zijn de meeste kinderen nog in het water geweest.

  Zaterdagavond stonden er ook nog verschillende spellen op het programma. Aan de hand hoe goed de teams het deden verdiende ze geld. Aan het einde was het de bedoeling om het meeste geld te hebben. Er werden spellen gedaan zoals bekertjes stappelen, handboogschieten en pasta race. Ook nu waren alle kinderen weer super enthousiast en werden de spellen goed gedaan. Na het avondprogramma waren de meeste kinderen toch wel erg moe en gingen ze naar de blokhutten.

  Na een stuk langere nacht dan de eerste nacht starten we op zondagochtend wederom met het ontbijt. In de ochtend hadden we verschillende spellen die de teams moesten doen, zoals zaklopen, trefbal, latje trap en voetvolley. Ook u werd er weer enthousiast meegedaan. Na de lunch werden de blokhutten opgeruimd. De laatste activiteit was in de middag een fotospeurtocht in de omgeving, waarbij de groepen een bepaalde route moesten lopen en op zoek moesten naar de verschillende foto’s. Alle foto’s werden gevonden.

  Na de fotospeurtocht had de keukenploeg gezorgd voor broodjes knakworst en werd de prijsuitreiking gedaan en werd het winnende team in het zonnetje gezet. Het winnende team was Bayern Munchen. Daarna was het wachten op de bus. Helaas had de bus wat vertraging, maar uiteindelijk vertrokken we rond 17.40 uur vanuit Renesse en kwamen we rond 18.45 uur aan op de parkeerplaats van VV Smitshoek.

  Al met al hebben we een geweldig weekend gehad met leuke activiteiten, goed eten en prima weer. We willen alle kinderen, begeleiders en sponsoren (AKM, Deltaport Donatiefonds, H.G. Heezen en Sligro) bedanken voor een geweldig weekend.