• JO15-2 kan helaas niet doorpakken na het succes van vorige week

Zaterdag 29 september 15.30 uur sportpark de Vaan, Spartaan'20 JO15-3 vs Smitshoek JO15-2.

Smitshoek kan helaas niet doorpakken na het succes van vorige week.

Trainer Jordi kan helaas niet aanwezig zijn vandaag vandaar dat trainer Nick het vandaag alleen moet doen.
    De trainer kan vandaag niet beschikken over Dino en Pepijn vanwege blessures.
    Len, Luca, Renzo en Imran beginnen op de bank en vandaag beginnen de volgende jongens aan de wedstrijd;
    Marcio op goal.
    Joey, Ruben, Bink en Rutger vormen de verdediging,
    Ot, Justin en Kaj het middenveld en Nano, Elijah en Joa de aanval.

In de 3e minuut krijgt Smitshoek al een vrije trap welke door Joa wordt genomen, deze wordt prima op goal geschoten maar helaas wordt hij gehouden door de keeper.
    Hierna gaat het wat over en weer met in de 5e minuut een aanval van Spartaan, een schot op doel welke gelukkig over gaat.
    Het is een rommelige start van de wedstrijd met weer een vrije trap voor Smitshoek aangezien Spartaan flink fysiek voetbalt. Justin geeft een mooie pass op Nano over links maar helaas komt de bal niet richting de 16 aangezien de bal wordt onderschept.
    Het lukt Spartaan in de 10e minuut om te scoren door een zeer snelle opbouw via hun rechter kant en hun nummer 10 is te snel voor alle Smitshoek spelers die hij onderweg tegen komt en komt alleen voor Marcio te staan welke nog een verwoede poging doet om de bal te stoppen maar helaas. De 1-0 is een feit.
    Smitshoek weet weer op de helft van Spartaan te komen en krijgt de eerste corner van de wedstrijd; goed genomen door Joa waarna een hard schot op de goal volgt maar deze wordt wederom gehouden door de keeper.
    Hierna volgt een fase in de wedstrijd waarin het over en weer gaat, Spartaan een vrije trap krijgt en een corner en in beide gevallen staat Marcio prima te keepen. Een snelle spelhervatting zorgt ervoor dat Joa in balbezit komt en hard op goal kan schieten maar helaas zien we de bal naast gaan.
    Wat Smitshoek niet lukt, lukt Spartaan wel en in de 19e minuut scoort Spartaan de 2-0.
    Niet alleen de spelers lijken soms de weg wat kwijt te zijn ook de scheidsrechter lijkt hier last van te hebben. Ot wordt onderuit geschopt op het randje van de 16 en ook Elijah krijgt een tikkie (tegen zijn hoofd volgens mij) maar de scheids geeft in beide gevallen geen vrije trap. Nee hij geeft zelfs een 'scheidsrechtersbal' welke door een Spartaan speler naar voren wordt gepasst op een medespeler en deze loopt door en tot verbazing en verrassing van onze spelers scoort hij terwijl de bal, volgens de ongeschreven regels van het voetbal, terug gegeven had moeten worden aan Smitshoek aangezien zij in balbezit waren voordat de scheids fluit. Het doelpunt telt dus de 3-0 staat op het scorebord. Gelukkig is het rust en kan iedereen even bijkomen (van verbazing😉).
    In de 2e helft gaat Rutger naar het middenveld en komt Renzo er in voor Kaj

De 2e helft start bijzonder met een aftrap voor Smitshoek met een vrije doortocht van Ot en hij scoort. Dit ter compensatie van het 'onsportieve doelpunt' van Spartaan vlak voor rust, het staat 3-1.
    Smitshoek lijkt wat feller op de bal maar echt gevaar is er nog niet richting de goal van Spartaan.
    Imran komt na 10 minuten in het veld voor Elijah.
    Ondanks het wat fellere spel valt helaas toch de 4-1 na zo'n 15 minuten.
    Smitshoek blijft aanvallend voetballen maar ze komen niet echt in een kansrijke positie.
    Luca komt er na zo'n 15 minuten spelen in voor Joa.
    Spartaan weet nog een aantal maal in de 16 van Smitshoek te komen met zelfs een kans op de 5-1 maar Marcio redt prachtig.
    Na 25 minuten komt Len er nog in voor Nano, er volgt nog een tweetal vrije trappen waarvan de laatste genomen wordt door Imran (zo'n 20 meter voor de goal), hij neemt hem in één keer maar de bal gaat helaas hoog over.
    In de laatste minuten gebeurd er niets noemenswaardig meer en feit is dat we met 4-1 verliezen.
    Over de hele wedstrijd genomen zien we af en toe best leuk voetbal van Smitshoek maar helaas ook (te veel) slordigheden waardoor onnodig balverlies werd geleden.

De jongens moeten zich herpakken de komende week door goed te trainen en met de wetenschap dat ze het echt wel kunnen want dat hebben ze vorige week wel laten zien. Op naar volgende week, nieuwe ronde nieuwe kansen.