• JO15-3: En de keeper scoort tegen Poortugaal!

Het nieuwe seizoen werd begonnen met een bekerwedstrijd uit tegen Poortugaal JO15-3 op zaterdag 1 September. Het was een prachtige dag met een stralend zonnetje. Smitshoek JO15-3 begon met keeper Tygo, achter Jasper, Luuk, Gavin en Corné, midden Enzo, Matthijs en Robbin, en voorin Bojan, Wessel en Diego. Rocco, Jim en Quinten begonnen op de bank.

Smitshoek schoot meteen uit de startblokken en drukte Poortugaal met de rug tegen de muur. Bojan gaf een prima cross pass op Diego, die teruglegde op Enzo voor de uithaal. Jammer genoeg ging het schot op de buitenkant van de paal. Achterin was er niet veel te doen voor Tygo, want Gavin en Luuk hielden de aanvallers ver voor de goal al tegen. Smitshoek swingde over het veld. Er waren heerlijke combinaties te zien met veel creativiteit op het middenveld van Enzo, Matthijs en Robbin. Matthijs vond Diego met een mooie steekpass waarbij Diego scoorde met een schitterend diagonaal schot via de binnenkant van de paal: 0-1. Ook Corné en Jasper kwamen lekker door over de flanken ter ondersteuning van de aanval. Het was een ware stormloop op het doelgebied van Poortugaal dat zich manmoedig weerde. Enzo stuurde met een handige actie 2 man het bos in en gaf de bal voor op de eerste paal waar de attente Jim de 0-2 erin prikte. vlak daarna had Enzo nog een mooi schot net over de kruising, maar het bleef ondanks een ware kansenregen 0-2 tot de rust.

Het was duidelijk dat Smitshoek veel te sterk was voor Poortugaal, en dat wilden we in de 2e helft ook in doelpunten uitdrukken. Het regende kansen (Jim, Wessel, Rocco), maar de bal leek er eerst niet meer in te willen. Toch wist Robbin met een prima actie en steekbal Rocco te vinden die de 0-3 in het netje legde. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Rocco vond Bojan voor de 0-4. Uit een spaarzame uitbraak gaf de scheidsrechter een vrije trap op de rand van ons strafschop gebied. De bal werd goed ingeschoten door Poortugaal, maar Tygo tikte de bal uit de hoek met een katachtige redding. Rocco stak diagonaal het veld over met een weergaloze slalom langs 4 Poortugaal spelers en schoot de bal rakelings voorlangs met zijn "zwakke" rechterbeen. Quinten wist met een schitterende actie Bojan te vinden voor de 0-5 en Wessel kopte een corner van Bojan erin voor de 0-6. Aan het eind van de wedstrijd werd Jim onregelementair gehinderd bij een doelpoging en Smitshoek kreeg een strafschop. Met nog 2 minuten te gaan kwam keeper Tygo helemaal over uit het andere strafschopgebied en ging er goed voor staan. Met een korte aanloop en zonder twijfel schoot Tygo de penalty erin. Daarmee werd de eindstand bepaald op 0-7.

Een heerlijke partij van Smitshoek JO15-3 met leuke combinaties en goed samenspel. En dat terwijl we nog maar net begonnen zijn met trainen. Dat belooft nog wat! Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Excelsior M017-1 op het programma. Die zullen ongetwijfeld vechten als leeuwen, dus dat beloofd een pittige wedstrijd te worden. Voor nu kunnen we in ieder geval genieten van deze uitslag en toewerken naar volgende week. Hup Smitshoek!