• JO15-3: Laat de winst liggen na onweersbui.

Op zaterdag 22 september stond de eerste competitiewedstrijd uit tegen Bolnes JO15-1 op het programma. De coach van Bolnes JO15-1 gaf aan dat hij te weinig spelers had en alleen door te combineren met JO17-1 voldoende man op de been kon brengen. Smitshoek was uiteraard gekomen om te spelen en om de wedstrijd door te laten gaan was er weinig tegen in te brengen. Smitshoek JO15-3 begon met keeper Tygo, achter Jasper, Luuk, Corné en Gavin, midden Robbin, Matthijs en Rocco, voorin Diego, Wessel en Bojan. Jim, Quinten en Enzo begonnen op de bank.

Met zoveel fysieke overmacht bij de tegenstander moest Smitshoek slim zijn. Door te combineren via het middenveld werd al snel een opening gevonden. Jasper speelde vanaf de zijkant op de goed vrijlopende Rocco, die opendraaide en een prachtige pass op Wessel gaf. Wessel zag Bojan gaan en wist hem te bereiken voor de 0-1. Maar Bolnes liet het daar niet bij zitten en drong Smitshoek terug. vanaf de achterlijn werd de bal hard voorgegeven en niet goed verwerkt door Smitshoek. De spits van Bolnes schoot de bal hard in het dak van het doel voor de 1-1. En Bolnes wilde meer. Een lange bal dwars door het midden ging over Corné heen en de spits van Bolnes vertrok op volle snelheid richting Tygo voor de 2-1. Smitshoek legde zich daar niet bij neer. De strijd werd aangegaan en Gavin en Jasper lieten zien dat ze ook fysiek hun mannetje staan. Luuk en Corné onderschepten de nodige ballen en Matthijs stofzuigerde op volle kracht op het middenveld. In balbezit bleek maar weer eens dat er veel creativiteit en combinatie voetbal in het team van Smitshoek zit. Het middenveld met Rocco, Matthijs en Robbin vond elkaar steeds beter. Matthijs onderschepte de bal en gaf een splijtende dieptebal op Wessel die goed doorging en de 2-2 erin schoot. En Smitshoek ging steeds beter voetballen. Matthijs gaf een steekbal op Wessel, die Bojan weer los zag komen van zijn verdediger en als een herhaling van het eerste doelpunt schoof Bojan de 2-3 erin. Smitshoek domineerde in deze fase. Bojan gaf een slim passje op de eigen helft aan Matthijs die 2 spelers van Bolnes in de luren legde, en vertrok richting het vijandelijke doel. Onderweg slalomde Matthijs nog langs 2 andere tegenstanders en bekroonde zijn weergaloze actie door de bal met zijn linker langs de keeper te schuiven voor de 2-4. Met deze euforie ging Smitshoek de rust in.

De 2e helft was nog maar net begonnen toen het begon te onweren. Het donderde vrijwel direct na de bliksem en de scheidsrechter floot terecht de wedstrijd af. In eerste instantie gaf de scheidsrechter aan dat hij dit als einde wedstrijd wilde beschouwen, maar toen na 10 minuten het onweer wegtrok wilden beide partijen toch nog graag doorvoetballen. Helaas was bij Smitshoek de concentratie bij een aantal spelers weg na de onderbreking. De combinatie werd minder gezocht en Smitshoek verviel in lange ballen van achteruit. Bolnes daarentegen bleef vol doorknokken en drong aan. De fysieke spits kapte handig langs Corné en verschalkte Tygo voor de aansluittreffer 3-4. Vrijwel direct daarop viel de 4-4 uit een afstandsschot. En weer begon Smitshoek zich op te richtten en het spelbeeld kantelde. Vooral Quinten en Matthijs lieten zich gelden in de duels op het middenveld tegen de fysiek sterke JO17 spelers van Bolnes. Diego kreeg een behoorlijke kans op de 5-meterlijn, maar de bal wilde er zelfs na 3 instanties niet in. Ook bij Jim en Bojan zat het net niet mee voor de winnende treffer uit een aantal kansen. Aan de andere kant hield Tygo Smitshoek in de wedstrijd met een fantastische redding op een schot van een doorgebroken speler. Daarmee bleef het 4-4.

Een bijzondere wedstrijd van Smitshoek met meerdere gezichten. Het voetballend vermogen is er, maar als de focus en concentratie wegvalt dan worden onnodig duels verloren, wordt er onvoldoende omgeschakeld, en komt Smitshoek JO15-3 in de problemen. De uitdaging is om met zijn allen de hele wedstrijd vol door te gaan, dan is Smitshoek JO15-3 een geweldig team dat bovenin de competitie mee kan draaien. Volgende week thuis tegen IJsselmonde JO15-1. Dat belooft een zware wedstrijd te worden tegen jongens die normaliter blijven vechten tot het eind. Alleen door met zijn allen als team er de hele wedstrijd vol voor te gaan, zullen we een positief resultaat kunnen behalen. Hup Smitshoek!