• JO15-3: Ook bekerwinst tegen Excelsior MO17-1.

De tweede bekerwedstrijd was op 8 september thuis tegen Excelsior MO17-1. Luuk gaf net voor de wedstrijd aan teveel last te hebben van zijn hiel om te spelen, en bleef daarom op de bank. Matthijs wilde eigenlijk vanwege een pijnlijke dij maar één helft spelen, maar speelde uiteindelijk de hele wedstrijd om het gebrek aan verdedigers op te lossen. Klasse Matthijs! Smitshoek JO15-3 begon met keeper Tygo, achter Jasper, Matthijs, Gavin en Corné, midden Enzo, Robbin en Wessel, voorin Rocco, Jim en Diego. Bojan en Quinten begonnen op de bank.

De meiden van Excelsior MO17-1 waren fysiek groter dan de meeste jongens van Smitshoek JO15-3 en lieten zien dat ze bezaten over een goede techniek en spelinzicht. Maar Smitshoek was niet van plan om daarmee de wedstrijd weg te geven. Smitshoek jaagde Excelsior steeds goed op en wist daarmee het spel te ontregelen. Daarnaast werden alle steekballen en diepteballen door Gavin en Matthijs onderschept waardoor Excelsior verder niet gevaarlijk werd de eerste helft. Smitshoek wist zich met Enzo en Robbin een aantal keer goed vooruit te combineren. Vooral vanaf de flanken wist Smitshoek gevaar te stichten voor het doel van Excelsior. Halverwege de eerste helft veroverde Jasper de bal achterin en gaf een heerlijke bal op Rocco, die zijn belaagster te snel af was en de 1-0 erin schoot. Diego en Jim hadden ook nog goede kansen, maar wisten niet te scoren.

Na de rust werd het spelbeeld doorgezet en Smitshoek werd wat laconieker in de duels. Daarmee kreeg Excelsior wat meer ruimte en ging makkelijker voetballen. Uit een vrije trap schoot Excelsior 1 meter naast het doel van Tygo. Quinten gaf een steekpass aan Diego die de bal net voorlangs schoot. Bojan zette aan de andere kant een aanval op en wist Jim te vinden die ook net langs de verkeerde kant van de paal richtte. Het mooiste doelpunt werd gemaakt door Jasper, die de bal oppikte uit een afgeslagen aanval en de 2-0 er met een streep van zeker 25 meter via de onderkant van de lat in schoot. Excelsior probeerde het wel en drong wat aan. De 2-1 viel uit een wat ongelukkige inschattingsfout achterin, waarbij de bal niet werd onderschept en de alerte Excelsior spits de bal over Tygo heen kreeg. Maar gelukkig voor Smitshoek gooide Bojan de deur meteen daarop in het slot door de 3-1 erin te schieten na een goede loopactie vanaf de zijkant.

Daarmee werd de 2e bekerwedstrijd tegen Excelsior relatief eenvoudig gewonnen. Voor zaterdag 15 september staat er ook een bekerwedstrijd op de planning, thuis tegen Delfshaven JO15-1. Als deze laatste ook met goed resultaat wordt afgesloten, dan gaat Smitshoek JO15-3 door naar de volgende beker ronde. Hup Smitshoek!