• JO15-3: Wint sterk bezet toernooi voor aanvang seizoen!

Het nieuwe seizoen staat te beginnen en JO15-3 is ijzersterk begonnen met toernooiwinst in Vlaardingen op zaterdag 25 Augustus. Nog voordat JO15-3 ook maar één training heeft gehad op Smitshoek! Wel had de JO15-3 kern vorige week al een oefenwedstrijd gewonnen van Excelsior Rotterdam O14-1 met 1-5 (Matthijs, Diego 2x en Robbin 2x).

Deze keer was Smitshoek JO15-3 uitgenodigd voor het 1e klasse toernooi bij CWO in Vlaardingen inclusief hoofdklasse en 3e divisie tegenstanders. Van JO15-3 waren Corné, Diego, Enzo, Gavin, Jasper, Luuk, Matthijs, Quinten, Robbin, Rocco en Wessel aanwezig. Gelukkig waren Adam en Fayro gekomen om met voldoende spelers en een keeper het toernooi te kunnen beginnen. Bedankt jongens en klasse gespeeld!

De eerste wedstrijd tegen de thuisclub CWO JO15-1 begon wat voorzichtig voor Smitshoek. Fayro wist JO15-3 in de wedstrijd te houden toen een doorgesproken speler van CWO alleen op hem af kwam. Al snel trok Smitshoek het spel naar zich toe, en scoorde een prachtig doelpunt uit het boekje. Matthijs stuurde Wessel weg over de flank met een schitterende pass, Wessel gaf de bal in één beweging voor op Quinten, die de bal knap controleerde en voor de show nog even een mooie sleepbeweging maakte om vervolgens koel af te ronden: 0-1. Achterin hielden Corné en Jasper met een paar goede ingrepen de zaak dicht zodat de eerste overwinning een feit was.

De 2e wedstrijd tegen Velo JO15-1 (3e divisie!) bleef steken op 0-0 waarbij Smitshoek duidelijk de betere kansen had. Daarna werd de 3e wedstrijd tegen Oliveo JO15-1 opengebroken door Wessel die de keeper in de luren legde. Robbin zag zijn goede spel beloond door de 2-0 met een hard schot in de bovenhoek. Er werd hard gewerkt door Enzo die onvermoeibaar bleef vechten om de bal. Gavin was sterk in de duels achterin en bleef gevaarlijk opkomen. Een prachtige voorzet van Wessel werd helaas net overgekopt door Gavin. Daarmee bleef het 2-0.

De 4e wedstrijd tegen Nieuwenhoorn JO15-1 (hoofdklasse) was de sleutelwedstrijd voor het toernooi. Luuk begon steeds beter warm te draaien met sterke ingrepen en strakke inspeelpasses. Daar wist het middenveld bestaande uit Adam, Matthijs en Enzo wel raad mee en al gauw werd Wessel alleen op pad gestuurd naar de keeper. Hij zag Diego naast hem vrijstaan en was niet zelfzuchtig, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Op zijn minst twijfelachtig. Kort daarop werd goed druk gezet door Smitshoek en wist Wessel de 1-0 achter de keeper te schieten. Matthijs heerste op het middenveld, controleerde vrijwel elk duel en stuwde de bal naar voren in de opbouw. Diego brak door over rechts en behield het overzicht door de vrijstaande Rocco een niet te missen kans te geven: 2-0. Smitshoek kreeg zelfs nog een penalty, en die werd gegund aan keeper Fayro. Helaas werd de strafschop gestopt en bleef het 2-0.

De laatste wedstrijd tegen Victoria ’04 JO15-1 was een zware wedstrijd tegen een pittige tegenstander. Meteen in het begin liet Smitshoek de centrale middenvelder van Victoria te makkelijk doorkomen en keek daardoor al snel tegen een achterstand aan. Dat was het sein om de mouwen op te stropen en de rug te rechten. Quinten, Robbin en Enzo vochten verbeten voor elke meter op het middenveld. Gavin, Matthijs, Luuk en Jasper klapten vol in elk duel achterin en Fayro hield de poort dicht. En de wedstrijd keerde om. Meer en meer speelde Smitshoek vooruit, en Wessel beloonde het spel met de 1-1. Diego speelde de bal uitstekend vrij aan de rechterkant en behield wederom het overzicht door de bal op de inkomende Enzo te passen: 2-1! Dat Victoria vervolgens nog op 2-2 wist te komen mocht de pret niet drukken, want Smitshoek pakte met het gelijkspel terecht de toernooiwinst.

Een prima begin van Smitshoek JO15-3. Een leuk team vol met enthousiaste jongens die samen plezier hebben in het voetballen. Dat willen we graag zo zien het hele seizoen. Hup Smitshoek!