• Karakter Smitshoek betaalt zich uit

  • In een voetbaltechnisch matige wedstrijd heeft Smitshoek tegen het laaggeklasseerde Nootdorp (13-6) op karakter een verdiende 3-0 zege geboekt. De eerste heft hielden beide teams elkaar in evenwicht en had ook Nootdorp enkele prima kansen. In deel twee ging Smitshoek de strijd aan en gaf het karakter van het team de doorslag. Met twee goals was Luc Delmee de grote man. De andere treffer kwam van de voet van Jordi Dekker.

    In de sterke hoofdklasse A zijn de de onderlinge krachtsverhoudingen minimaal. Nummer 4, Jong FC Den Bosch heeft na 13 wedstrijden 21 punten en de nummer 13 SV DFS heeft er 16. In totaal dus 10 teams die elke week tot het uiterste moeten gaan om weg te blijven van plaats 13 en lager. De plaatsen 13 en 14 geven het eind van de competitie namelijk de verplichting om nacompetitie te spelen om degradatie te voorkomen. Door de overwinning op Nootdorp staat Smitshoek met 20 uit 13 in de zeer brede middenmoot.
    In de eerste helft bleek op het door ‘grasmeester’ Piet van Langevelde en zijn mannen weer prima geprepareerde hoofdveld op sportpark Smitshoek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Er ontspon zich een pover duel met veel balverlies aan beide kanten. Het eerste spelde prikje was van Smitshoek. Het leer kwam uit de kluts voor de voeten van Luc Delmee. In de drukte kon hij niet goed afdrukken. De gasten zagen een indraaiende vrije bal naast het Smitshoek doel verdwijnen. Sean Verburg raakte na een kwartier geblesseerd en werd vervangen door de hardwerkende Joey Klein. Smitshoek nam het initiatief van Nootdorp over. Joey Klein schoot op de vuisten van de Nootdorp doelman. Een inzet van Yannic Augustinus noopte Mike van de Wijngaart tot een uiterste krachtsinspanning. Smitshoek kwam daarna goed weg toen Lorenzo Braaf een inzet van Peter Korteling van de lijn haalde. Smitshoek, dat acteerde in een 4-4-2 formatie, verzuimde enkele malen de buitenspelval te omzeilen. Roy Beijer kegelde net naast het Smitshoek doel, waardoor de rust met een 0-0 stand aanbrak.

    In de tweede helft gaf het karakter van Smitshoek de doorslag. De ploeg wilde de overwinning over de streep trekken. Routinier Thijs Oomsen, voetbaltechnisch nog wel eens een schoonheidsfoutje maar als het om karakter gaat een voorbeeld voor zijn team, spoorde Smitshoek aan. Maar ook Luc Delmee liet van zich spreken. Typerend was de gele kaart die hij ontving. Wellicht niet echt verstandig om zich verbaal te laten gelden; wel een uiting van de drive om te willen winnen. De jonge Delmee schroomt inmiddels ook niet om zelf uit delen. De oranje-witten kwamen direct na rust goed weg toen Randy Stanneveld uit een corner van dichtbij over mikte. Daarna was het Smitshoek dat dienst uitmaakte. Van 20 meter had Alex Rekondie geen succes. Een sublieme voorzet van de verdienstelijk spelende rechtsback Lorenzo Braaf werd na een uur spelen door de geheel vrijstaande Luc Delmee tegen de touwen gekopt: 1-0. De ban was gebroken en Smitshoek drukte door. Hands in de zestien leverde de thuisclub een strafschop op van de geroutineerde arbiter Marcel Roeleveld. Luc Delmee benutte de penalty: 2-0. Even leek het of Smitshoek de gasten weer in de wedstrijd lieten komen, maar Nootdorp was aanvallend machteloos. Een compliment voor de defensie onder leiding van aanvoerder Frank Karreman. Toen na 75 minuten Jordi Dekker een vrije bal van zo’n 20 meter tot goal promoveerde was de strijd gestreden: 3-0. Smitshoek had nog verder kunnen uitlopen maar inzetten van Joey Klein en Ryan van Dijk, na goed werk van de backs Lorenzo Braaf en Ramon van der Wal, leverde niets op. Al met al een verdiende overwinning voor Smitshoek. Het mooiste van de middag was het respect en medeleven na afloop van de wedstrijd in de bestuurskamer voor Smitshoek jeugdspeler Eren Dogan die na een verkeersongeval de afgelopen week in coma wordt gehouden in het ziekenhuis. Onder andere verliezend coach Dick Boereboom toonde zich hier groots. Winnen of verliezen van de wedstrijd is tegen deze achtergrond totaal niet belangrijk.

    Smitshoek: Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Frank Karreman, Thijs Oomsen, Ramon van der Wal, Erwin Nuijtinck, Jochem van den Biggelaar (53 Ryan van Dijk), Luc Delmee, Jordi Dekker (81 Michel Abdoel), Alex Rekondie, Sean Verburg (15 Joey Klein).

  • foto's: John van Neuren