• Keep it cool
  • Het behoeft geen uitleg dat we allemaal wel een beetje klaar zijn met alle gedoe in deze Covid19 tijd. Ook bij sporten en andere activiteiten is het behelpen en ook dat is niet altijd even leuk. Gelukkig, er lijkt licht te gloren in de ‘duisternis’ en wie weet kunnen we op afzienbare termijn weer alles wat we graag willen. Maar tot die tijd zullen we het moeten doen met wat we hebben.

Er wordt ondanks alles zoveel mogelijk getraind en gevoetbald bij onze club. Dat ging lang zonder morren. Maar de laatste tijd valt op dat er geregeld sprake is van ‘grimmigheden’ en mensen die elkaar uit lopen te foeteren. Er zijn soms opstootjes en heftige emoties als er een overtreding wordt gemaakt, mensen die aan de kant moeten blijven rennen het veld in alsof ze elkaar in de haren gaan vliegen. Om wat? Waar gaat het over?

Is het omdat die mensen een uitlaatklep zoeken voor hun ongenoegen, spelen er dingen waarvan we geen idee hebben? Wie het weet mag het zeggen. Maar het mag duidelijk zijn dat we als vereniging niet accepteren dat zaken escaleren. Laten we er met z’n allen voor waken dat het uit de hand loopt en dat er van muggen olifanten worden gemaakt. We hebben er als bestuur en Commissie Normen en Waarden geen zin in om juist in deze tijd actief in te moeten grijpen. Dat is ook nergens voor nodig als iedereen zich ‘normaal’ blijft gedragen. Je zou zeggen dat we met z’n allen blij mogen zijn dat er in ieder geval elke week getraind en gespeeld kan worden. Dat is beter dan niks toch?

Dus beste leden, ouders, spelers, trainers, begeleiders en iedereen die bij ons hoort: Keep it cool. Laten we waarderen wat we hebben en geduld blijven opbrengen om het leuk te houden. Mocht er toch iets zijn dat stoort of wat opgelost moet worden, laat het ons dan weten.

Wij zijn met z’n allen Smitshoek. Dank voor je moeite.

Het bestuur en de Commissie Normen en Waarden