• Knap punt Smitshoek bij SC Feyenoord

Smitshoek heeft op bezoek bij SC Feyenoord een knap resultaat behaald. In een zeer povere 1e helft kwamen de oranje-zwarten 1-0 achter door een vrije trap van aanvoerder Kristian Adelmund. Uitblinker doelman Mike van de Wijngaart voorkwam dat SC Feyenoord in het tweede bedrijf verder afstand kon nemen. Invaller Jurian Reinata zorgde in de 67e minuut met een schitterend schot voor de gelijkmaker 1-1. Op basis van de kansenverhouding en het balbezit was een overwinning van SC Feyenoord te billijken geweest. Smitshoek was uiterst content met het punt in deze zware uitwedstrijd.

Trainer Richard Middelkoop koos voor Sean Verburg en Luc Delmee in de aanval. Jurian Reineta en Jordy Dekker werden buiten de ploeg gelaten. Pucho Rekondie completeerde de drie mans voorhoede. Het eerste kwartier was voor SC Feyenoord. De gastheren kwamen dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Een vrije schop vanaf de zijlijn van Kristian Adelmond werd door iedereen gemist en viel pardoes bij de 2e paal in het doel: 1-0. SC Feyenoord zette hoog druk en Smitshoek kon zich er niet onderuit voetballen. Zo ontspon zich een zeer matig duel met van beide kanten veel balverlies op het middenveld. Bij SC Feyenoord moest het gevaar komen van vleugelspits Junior Obiku. Oud -Smitshoeker Ricardo Merrelaar liep er verloren bij in de spits van de Rotterdammers. Smitshoek kwam nauwelijks in de buurt van de goal van Rick van der Burg. Alleen Luc Delmee onderschepte een verdwaalde bal. Zijn schot ging naast.

Direct na de thee kwam kwam Smitshoek een aantal keren goed weg. Een fraaie lange bal van Jerry Tieleman bereikte Junior Obiku. Mike van de Wijngaard bracht redding. Even later kopte Tieleman uit een corner net naast. Een vrije kopkans was niet besteed aan Lucas van Oeveren. En de uitblinkende Mike van de Wijngaart wist Junior Obiku van scoren af te houden. Smitshoek putte moed uit het uitblijven van de 2-0. Na 60 minuten ging Pucho Rekondie goed door. Zijn inzet ging voor langs. Trainer Richard Middelkoop bracht Ryan van Dijk en Jurian Reinata in het veld voor Sean Verburg en Damian van den Oever. De gasten kwamen beter in de wedstrijd en SC Feyenoord werd nerveuzer. Ryan van Dijk schoot een volley over en Jurian Reinata mikte net naast. Toen brak minuut 67 aan. Jurian Reinata ging op links op avontuur en kegelde van buiten het strafschopgebied de 1-1 achter de kansloze SC Feyenoord goalie Rick van der Burg. Trainer Raymond Frehe probeerde met enkele wissels het tij te keren. Dat had bijna succes. De ene invaller, Jordy Dobber, bracht de ander, Jordy de Zwart, in stelling. Een fabelachtige redding van Mike van de Wijngaart voorkwam een achterstand voor Smitshoek. De Smitshoekers onder leiding van de prima spelende aanvoerder Frank Karreman, die samen met Thijs Oomsen een ijzersterk duo vormde in het hart van de defensie, gingen geloven in een punt. En dat punt kwam er ook. Alleen Junior Obiku zorgde in blessure tijd nog voor gevaar. Zijn inzet verdween naast het doel en zo nam Smitshoek 1 punt mee naar huis.

Opstelling Smitshoek:
    Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Frank Karreman (aanvoerder), Thijs Oomsen, John van Vugt, Erwin Nuytinck, Jochem van den Biggelaar, Damian van den Oever (61. Ryan van Dijk), Pucho Rekondie, Luc Delmee (61; Jurian Reineta) Sean Verburg (72; Jordy Dekker).
  • Foto's: John van Neuren