• MO13-1 KAMPIOEN !!!

• Vorige week heb ik u bericht over de spannende wedstrijd van onze meiden van MO13-1 tegen Brielle waarin zij de koppositie overnamen. Dit weekend moest er gewonnen worden van CVV Zwervers om het kampioenschap zeker te stellen. De spanning was deze week voelbaar. Zouden onze meiden met de druk kunnen omgaan?

Op het complex van Zwervers verzamelen zich veel ouders, opa’s, oma’s, het bestuur van Smitshoek en de sponsor Safex Inspectie instelling om onze meiden aan te moedigen. De scheidsrechter fluit en de laatste belangrijke 60 minuten van het seizoen zijn begonnen. Zwervers laat zien dat ze niet zullen meewerken aan ons kampioenschap. Zij hebben de meeste druk naar voren en het middenveld en verdediging van Smitshoek staan onder druk. Met technisch vaardige buitenspelers creëren zij enkele kansen maar komen niet langs Elfida onze keepster. Smitshoek is dicht bij een doelpunt via een corner maar de bal eindigt toch in de handen van de keepster. Zwervers wederom in de aanval. Van buiten de 16 meter wordt geschoten en helaas niet houdbaar voor onze keepster. 0-1 en zeer ongunstig voor Smitshoek. De trainers wisselen door en Vera wordt in de spits gezet. Niet veel later krijgt Vera een diepe bal en vecht zich tussen twee verdedigers door richting doel en schiet de bal achter de keeper, 1-1. Smitshoek is terug in de wedstrijd. Het spel beweegt zich daarna heen en weer en de scheidsrechter fluit voor de rust. In de rust wordt duidelijk dat onze meiden moeten winnen omdat de naaste concurrentie deze morgen al gewonnen heeft.
    In de tweede helft gaat het gelijk op maar geen overduidelijke kansen voor beide teams. De druk is merkbaar. Smitshoek knokt voor wat het waard is om de overwinning binnen te halen. Op rechts duwt en trekt Aslihan zich langs de grotere verdedigers. In het strafschopgebied wordt ze onderuit gehaald, de scheids kijkt of er nog voordeel uit te halen is en fluit dan alsnog voor een penalty. Aanvoerder Lieke legt de bal neer en ondanks de druk die op dit moment ligt schiet ze de bal beheerst in. 1-2 en Smitshoek is virtueel kampioen. Hou vol meiden! Smitshoek houdt stug vol en vecht voor iedere meter. Zwervers komen nog dicht bij de gelijkmaker maar het lukt hen niet te scoren. Eindelijk het verlossende fluitsignaal van de scheidsrechter en Smitshoek MO13-1 is kampioen! Dat wordt uitgebreid gevierd op het veld met alle aanwezigen. Alle meiden en trainers ontvangen een medaille als herinnering en een heuse kampioensbeker voor in de prijzenkast in de nieuwe kantine. Terug op het eigen complex wordt het kampioenschap nog gevierd met een patatje en frisdrank.
    Als kampioenen gaan de meiden komende week een toernooi spelen bij Xerxes en het eigen geweldige thuistoernooi waarna het seizoen wordt afgesloten met een tweedaags internationaal toernooi in Maastricht.
    Het was een genot om deze meiden voor u te volgen dit jaar. De meiden vormen een hecht team en hebben daarmee gezamenlijk het kampioenschap behaald. Nogmaals gefeliciteerd.

Langs de lijn,
    S. U. Porter