• MO13-1 op weg naar winterkampioenschap

 • Onze meiden van 13-1 hebben de laatste weken de weg naar boven gevonden. Ze staan nu al 2e maar omdat Feyenoord 13-1 buitencategorie is staan ze voor leiders en ouders eigenlijk bovenaan. Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Zwervers uit Capelle. Er moet gewonnen worden om de andere teams achter ons te laten. Voor de wedstrijd worden de meiden nog voorzien van nieuwe frisse Aquarius bidons.
  De meiden beginnen sterk en creëren kansen maar de keeper is goed. Zwervers speelt op de counter maar onze verdediging staat goed en biedt de juiste weerstand. Dan een terugspeelbal op de keeper maar de leerling scheidsrechter van 13 jaar fluit niet. We laten ons niet van de wijs brengen en blijven druk zetten, al gaat het rommelig. We komen niet in ons spel.
  In de rust wordt gewezen op het spelen van het eigen spel en de bal laten rondgaan. Dit laten de meiden in de 2e helft dan ook beter zien en we krijgen meer druk naar voren en betere kansen. Zwervers komt er niet meer uit maar de goal blijft uit. Het zal toch geen 0-0 blijven?
  Maura komt vrij voor de keeper, maar scoort helaas niet. Aslihan breekt door over rechts, bal voor het doel maar weer de keeper die de bal wegschiet. Maar ze raakt deze niet goed en beland voor de voeten van Mare. Die ziet dat de keeper uit het doel is en ziet haar kans. Ze schiet de bal van 30 meter over de keeper en eindelijk, daar is de 0-1. De meiden blijven druk zetten en rondspelen. Blessuretijd, de laatste corner voor Smitshoek. Cornerspecialist Maura legt aan en schiet hard bij de 1e paal. Goaltjesdief Gwen hoeft alleen maar haar voet ertegen te zetten, 0-2!
  De meiden hebben een belangrijke wedstrijd gewonnen en de concurrentie achter zich gelaten. Volgende week thuis winnen van Binnenmaas en het winterkampioenschap is binnen.
  U komt toch ook kijken en de meiden toejuichen om 08.30h?
  Ik ben er dan ook weer!

  Uw wekelijkse verslaggever,
  S.U. Porter