• MO13-1 pakt koppositie!

• Na een nuttige overwinning (0-2) vorige week op de nummer laatst hebben de meiden van onze 13-1 zicht gehouden op het kampioenschap.

Voor dit weekend stond de lang naar uitgekeken wedstrijd tegen de nummer 1 Brielle gepland. Zowel Brielle als Smitshoek hebben de minste verliespunten en bij winst de meeste kans op het kampioenschap in de laatste speelronde. De spanning hangt al de hele week in de lucht. De teammanager stuurt nog een mooi motivatiefilmpje door om iedereen op scherp te zetten. Zullen onze meiden zaterdag de koppositie gaan overnemen?

In de kleedkamer wordt de wedstrijd goed doorgenomen en na het bekijken van het motivatiefilmpje gaan de meiden naar het veld. De focus is gezet.

Na het eerste fluitsignaal gaat Smitshoek goed van start. De meiden jagen de bal goed op en zetten druk op Brielle. Na een aanval over links en het goed door passen van Aslihan maakt Gwen het eerste doelpunt. De meiden laten zien dat er niets te halen valt. Er wordt gevochten voor elke bal, er wordt goed overgespeeld en dat leidt tot diverse kansen voor Vera en Maura schiet op de paal. Brielle komt tot enkele aanvallen maar die weten de verdediging en keepster Elfida te weren. We gaan rusten met 1-0.

De tweede helft gaat Smitshoek verder met aanvallen op het doel van Brielle. De vermoeidheid slaat ook toe omdat de meiden alles geven. Het spel is minder dan de eerste helft. Helaas valt er een gaatje in de verdediging en Brielle scoort 1-1. Smitshoek staat weer met lege handen. Alleen bij winst kan Smitshoek namelijk kampioen worden. Daarom besluiten de trainers om een verdediger te wisselen voor een aanvaller. De kopjes van de meiden gaan niet omlaag want de meiden weten dat ze beter zijn. Opnieuw druk naar voren, aanval over links en rechts maar we komen niet voorbij de keeper. Dan een aanval over rechts, Maura kan door tot de achterlijn, legt terug op Gwen maar het schot wordt geblokt waarna de bal voor de voeten van Vera valt en zij heel slim de bal in de hoek plaatst 2-1 en Smitshoek staat weer bovenaan. Hou vol meiden! Nog 10 lange minuten te gaan. De verdediging houdt de aanvallen van Brielle tegen en Smitshoek krijgt ruimte voorin maar komt niet meer tot scoren.

Dan het verlossende eindsignaal en de meiden hebben de koppositie overgenomen. Als de meiden volgende week winnen van De Zwervers (11:45 uur uit) dan zijn ze verdiend kampioen geworden. Het belooft een speltakel te worden met hopelijk een grote aanhang. Kom onze meiden steunen!!
    Uw reporter gaat deze week even uitrusten na deze spannende wedstrijd maar is er volgende week weer voor u bij.

Langs de lijn,
    S.U. Porter