• MO15-01 - Loon naar werken

• Op zaterdagochtend werd in de kleedkamer duidelijk dat we een lastige opgave hadden. Door verschillende blessures waren er 11 spelers afgereisd naar Nieuwerkerk om tegen de plaatselijke VV te strijden. Het hoofdveld was de "place to be" vandaag, onze supportersschare kon heerlijk bij elkaar op de tribune zitten om onze trots te bekijken.

In de kleedkamer nog even de koppen bij elkaar voor de opstelling en het strijdplan van vandaag, daarna het veld op.
    De wedstrijd begint en het spel gaat gelijk op. Beide ploegen komen tot elkaars 16, zonder echt gevaarlijk te worden. Totdat Nieuwerkerk in de 10e minuut door onze defensie breekt en Julia kansloos laat, 1-0.

Wij zijn Smitshoek, meiden van 15-1, en geven niet op! We rechten onze rug en een minuut later knalt Alessia de bal tegen het net, 1-1. Nieuwerkerk weet niet wat er gebeurt en Smitshoek wordt heer en meester over het gehele veld. Totdat na een kwartier in een onschuldige kapactie de enkel van onze doelpuntenmaker dubbelklapt. Veel pijn, geen wissels, dus dan maar door met 10 spelers.
    Nieuwerkerk ruikt bloed en probeert het overtal uit te spelen. Maar ja, wij hebben Julia op het doel staan. Een mooi geplaatst schot in de hoek wordt met een uiterste krachtinspanning vakkundig naar de zijkant gedrukt.

In de rust besluit Alessia toch door te gaan, dit is een voorbeeld van de instelling dat onze meiden de laatste tijd op de velden laat zien. We strijden met en voor elkaar en geven niet op??

De tweede helft is nog maar 3 minuten oud tot Donna net iets over de middenlijn de bal perfect aangespeelt krijgt. Ze neemt de bal mee en laat haar hielen zien aan enkele tegenstanders. Ze heeft op de 16 nog net voldoende energie om de keeper te verschalken, 1-2.

Er is nog een hal uur te spelen en in dit half uur wordt er geknokt voor elke centimeter. We krijgen een paar kleine kansen en Nieuwerkerk wil in de wedstrijd terugkomen. De wedstrijd wordt harder, maar blijft fair. De zenuwen op de tribune en langs de kant lopen op, maar onze meiden houden het doel schoon. Uiteindelijk fluit de scheids af, de trainer haalt de 3 punten op en het publiek kan weer rustig ademhalen.

Deze wedstrijd heeft weer eens laten zien dat de meiden van 15-1 in de hoofdklasse thuis horen en daarin een goede middenmoter is. Met uitzicht op meer??

Met trots, Trainersstaf MO15-1