• Moeizame wedstrijd Smitshoek, wel 3 punten bij DUNO

 • Op een slecht veld was fatsoenlijk combinatievoetbal onmogelijk. Het moest komen van strijd en opportunisme; Smitshoek wist dat in de 2e helft te brengen met een 0-1 zege als resultaat.

  Trainer Edwin de Koning had in de verdediging een plek voor Nick Meijboom en op het middenveld was na lange tijd Luigi Bruins weer van de partij.

  Tegenstander DUNO had 6 wedstrijden gewonnen, 6x gelijk, 6x verloren, 26 doelpunten voor en 26 tegen. Een echte middenmoter dus.

  Die ploeg ging wel gelijk fel van start en dwong Michael Fabrie al in de 1e min. tot een redding. Hij kon een hard afstandsschot over de lat tikken. Smitshoek moest duidelijk wennen aan het veld. Wel lastig als je denkt de bal te spelen maar deze net voor je voet 10cm op stuitert. Alle spelers op het veld hadden er last van.

  DUNO had er wel minder moeite mee en is in de eerste helft de bovenliggende partij. In de 24e min. de enige echte kans voor de thuisploeg als er een uitbraak is over links, de strakke voorzet komt bij de spits maar zijn inzet kan op de doellijn worden gered door Emillio Samsey. Smitshoek komt in de 1e helft amper voor de goal.

  Aanvang 2e helft komt Guyon Fernandez voor Noah de Neijs. Smitshoek heeft nu met Kleijn en Fernandez, 2 aanspeelpunten voorin en probeert het terecht vaak met de lange bal. Daarnaast zet de ploeg massaal fel druk met als resultaat dat de tegenstander er niet meer uitkomt en de strijd zich veel meer afspeelt op de helft van DUNO.

  In de 55e min. een hoge voorzet vanaf rechts, Fernandez kopt maar de keeper kan de inzet tot corner tikken.

  Smitshoek blijft verbeten strijd leveren maar voor de goal is het allemaal “net niet”. Tot in de 75e min. een corner vanaf rechts door Nick Meijboom op de goal kan worden gekopt en daar is dan Sean Verburg die verlengt en binnen tikt, 0-1.

  DUNO probeert het vervolgens nog, maar zonder echte kansen te krijgen. Smitshoek blijft goed strijd leveren en sleept de 3 punten binnen.

  Door de winst en de resultaten op de andere velden staat Smitshoek op plek 4 wat steviger in de subtop van de Hoofdklasse A.

  Smitshoek:

  Michael Fabrie – Elson Rosario Almeida – Jochem van den Biggelaar – Emillio Samsey – Nick Meijboom – Noah de Neijs (46. Guyon Fernandez) – Perry van Eijken – Luigi Bruins (56.Daniel Esajas) – Nino Urban – Joey Kleijn – Sean Verburg (78.Ray Kroon)