• Nacompetitie promotie/degradatie vv. Smitshoek – sv A.W.C.

• In de 1e wedstrijd in de 1e ronde nacompetitie voor een plek volgend seizoen in de 3e Divisie B heeft Smitshoek met 1-1 gelijk gespeeld tegen AWC uit Wijchen.

Al snel, 4e. minuut probeert Ilano met een steekpas Nino voor de keeper te zetten, maar de pas was te scherp. Twee minuten later werd Nino weer weggestuurd maar ook deze pas was niet zuiver genoeg. Na ruim 7 minuten de eerste lange trap van AWC ’er Just Berends, waaruit een hoekschop komt, die makkelijk wordt weggewerkt met een kopbal van Jesper. In een counter van Nino wordt Ilano geraakt en krijgen we een blessure behandeling. Kort daarop krijgt Luc een schietkans die wordt gekraakt en levert niets op. Halverwege de eerste helft een aardige aanval met Nino en Ilano die wordt door no 24 van AWC weggewerkt. Ilano krijgt al snel een vrije bal maar doet daar helaas niets mee. Wel krijgen wij meteen een hele fraaie aanval van links met ilano en Jochem die hoog overschiet. AWC krijgt nog een vrije trap die door Boy Visser net over gaat. Een corner van AWC wordt afgeslagen wat Smitshoek een counter oplevert, echter zonder succes. Inmiddels zitten we tegen het einde van de eerste helft en krijgt Luigi Bruins, op de helft van de tegenstander, geel voor een lichte overtreding. Dan gaan we aan de thee met een stand van 0 – 0. Wel had Smitshoek over deze hele eerste helft een licht overwicht op derde divisionist AWC.

AWC begint de 2e. helft met een corner die door de scheidrechter wordt afgefloten wegens een overtreding. In de 47ste minuut maakt Jesper een overtreding waarop een vrije trap aan AWC word gegeven zo’n 25 mtr. van ons doelgebied. De bal komt in onze 16, Michael komt telaat en no 11 Daan de Bruijn kan inkoppen. 0 – 1. Jammer dat hierbij ook onze verdediging stond te slapen. In de 52ste minuut wordt Luigi Bruins gewisseld voor Quinten van der Ent en komt Bruins met “oorwormen” gezicht van het veld. Even later krijgt Nino, volkomen onnodig geel. Ook bij AWC wordt gewisseld en moet Vinay Saltani het veld ruimen voor Sven Jansen. Luc krijgt in de 58ste minuut een fraaie schiet kans, een hard schot wat keeper Groes los laat en de bal tergend langzaam naar de doellijn rolt en een AWC verdediger nog net op tijd de bal kan wegroeien. Smitshoek wordt wel sterker in dit deel van de wedstrijd. Een enkele minuut later geeft Nino een keihard schot op doel, die de keeper loslaat maar de tweede poging levert geen succes op. Vervolgens zijn er veel aanvallen van Smitshoek, ook gepaard met snelle counters maar nog steeds zonder succes. Er zijn goede combinaties te zien en mooie aanvallen van Smitshoek maar de scherpte is er iedere keer net niet. Braaf loopt nog tegen geel aan. Eindelijk in de 85ste minuut geeft Damian een lange bal die wordt doorgekopt door Marvin en kan Luc de 1 -1 afdrukken. Ruim in blessure tijd is er nog “oorlog” voor het doel van AWC met Marvin, Jochem en Ilano maar de keeper redt ternauwernood. Ook wordt nog een goed schot van Luc gekraakt en door de doelman met de vingertoppen weggewerkt.

Door Smitshoek is er heel goed gevoetbald, in de afwerking vaak net niet scherp genoeg maar biedt zeker kansen voor zaterdag as. in Wijchen. De scribent heeft er vertrouwen in !

• Foto's: John van Neuren