• Nieuws: het Coronavirus (COVID19) en voetballen.

• Ook in Nederland is het nieuwe coronavirus aangetroffen. Inmiddels zijn er meerdere patiënten bekend. Mensen met het coronavirus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten of kortademigheid.
    VV Smitshoek volgt de adviezen van het RIVM en GGD Rotterdam - Rijnmond en uiteraard de KNVB. Zij geven aan met betrekking tot bijeenkomsten en evenementen, dat er is op dit moment geen reden is trainingen en wedstrijden te vermijden of te annuleren.

Uiteraard vragen we spelers en trainers die griepachtige verschijnselen hebben (verkoudheidsklachten en/of koorts) om voorzichtig om te gaan met het wel of niet naar de training en /of wedstrijd te komen. Ongeacht of zij in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst.

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:
    • Was je handen regelmatig.
    • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
    • Gebruik papieren zakdoekjes.

We houden alle berichten verder nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM: