• O19-1 wint met 3-1 tegen vv Nieuwenhoorn

• Weer een stapje dichterbij onze doelstelling. Door het verlies van de koploper Xerxes , en het gelijke spel van RVVH staaN we nu gelijk met Xerxes op de koppositie. Zij hebben een beter doelsaldo, maar met nog 3 wedstrijden tegaan is alles nog mogelijk. Dan moeten wij zelf nog wel alles blijven winnen.

Vandaag moest er dan wel gewonnen worden en het liefst met hoge cijfers. In minuut kwam de grootste kans van de wedstrijd, een terechte penalty werd ons toegekend. Deze werd slecht ingeschoten en gepakt door de doelman van Nieuwenhoorn. Eindelijk was het Jason in minuut 23 die de verlossende 1-0 op het scorebord zette. Nieuwenhoorn kwam er eigenlijk niet aan te pas, een enkele uitval werd al snel onderschept door onze verdediging. Nieuwenhoorn zwaar verdedigend en Smitshoek was zoekende naar de openingen in hun verdediging, het was Soufian met een afstandsschot die de 2-0 scoorde. Vlak voor rust was het wederom Soufian die de doelman verraste met zijn pegel 3-0.

Rust

Het was duidelijk wie de bovenliggende ploeg was, maar dan moet het tempo nog iets hoger zijn om de tegenstander kapot te maken. Indien mogelijk wilden we alle spelers speelminuten geven, om ook hun het vertrouwen te geven deel te maken van de totale groep. In plaats dat het tempo omhoog ging , werden we slordiger in de passing en gingen we het ons moeilijk maken. Het gevoel van winst was al binnen, juist dan moeten wij proberen de tegenstander kapot te spelen. We gaven meer ruimtes weg en lieten Nieuwenhoorn beter in het spel komen. In minuut 62 was het de tegenstander die onze verdediging verraste met de 3-1 . Het spel werd minder en wij gingen meer voor de bal spelen, dan maak je je het zelf moeilijk en dat gaf de tegenstander moed. Uiteindelijk een goede 1e helft en een mindere 2e helft. Zolang wij erin blijven geloven zijn de wonderen de wereld nog niet uit, en is alles nog mogelijk. Dan zullen we allemaal 200% moeten blijven geven , en niet op halve kracht denken dat we er al zijn.

Volgende wedstrijd Brielle uit.