• Onderhoudsploeg van Smitshoek op werkbezoek bij Feyenoord

• Het seizoen loopt bijna tegen het einde en bij Feyenoord zijn de zaken al een beetje gedaan. Dus was vandaag voor de onderhoudsploeg van Smitshoek een uitgelezen moment om eens rond te neuzen bij de club waar de meeste Smitshoekers nou eenmaal fan van zijn. En die over de mooiste grasmat beschikt van het hele Nederlandse voetbal.

Na bemiddeling van Michel de Kok togen bestuurder (accommodatiezaken) Chris vd Wel en een deel van de onderhoudsploeg met Jan Stolk, Piet van Langeveld en verenigingsmanager Ton Habermehl eerst naar het nieuwe Trainingscomplex 1908 van Feyenoord. Waar ze zich konden oriënteren op hoe daar wordt gewerkt aan ideale speelmogelijkheden voor de selectie. Vervolgens werd koers gezet naar de Kuip, waar ze o.a. een ‘college’ kregen van grasmeester Erwin Beltman. De man die meerdere malen is verkozen tot de allerbeste grasmeester van Nederland. Hij vertelde uitvoerig over keuzen die in De Kuip zijn gemaakt ten aanzien van zaken als grassoorten/grasmat en alle facetten van het onderhoud. Onze mannen werden volop in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen en daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Het was een imponerend werkbezoek en zoals op de foto te zien is waren onze mannen behoorlijk in hun nopjes met deze bijzondere mogelijkheid om eens op een andere manier dan een gewoon wedstrijdbezoek in De Kuip te kunnen verblijven. Het was een heel nuttig en inspirerend gebeuren, met dank aan Michel, de medewerkers van Feyenoord en Erwin Beltman.