• Puntenverlies MO13-1 maar nog op koers

• Onze MO13-1 is afgelopen zaterdag afgereisd naar Zestienhoven om te spelen tegen de nummer 5 met 3 verliespunten meer. Een sterke tegenstander dus.
    Na enige tijd wachten op de scheidsrechter kan de wedstrijd van start. Onze aanvoerder Lieke wint de toss en kiest er voor om van helft te wisselen. De eerste helft willen we tegen de zon en wind in voetballen.
    Deze wind geeft Zestienhoven vleugels en in de eerste minuut scoren zij van buiten de 16 meter. In deze minuten wordt hun tactiek duidelijk; vrij spelen op 16 meter en hoge ballen richting doel.

Maar de meiden van Smitshoek zijn sterk en creëren hun eigen aanvallen. Via een steekpass van Vera komt Aimy voor de keeper en scoort beheerst. 1-1 en we zijn terug in de wedstrijd. Zestienhoven heeft een aantal technisch vaardige spelers. Die creëren de kansen en wederom scoren zij van afstand, 2-1. Smitshoek moet weer aan de bak. Dit doen zij ook. Diverse corners worden genomen en uit één daarvan scoort Gwen met het hoofd. Met het gebaar van Sneyder tegen Brazilië laat ze zien dat ze echt met het hoofd heeft gescoord.
    Dan helaas een foute terugspeelbal in onze verdediging wat direct wordt afgestraft door Zestienhoven en de teams gaan rusten met 3-2.

In de rust wordt de tactiek besproken voor de 2e helft; let op hun tactiek op de 16 meter en volop strijd.

Smitshoek heeft in de tweede helft de meeste druk naar voren. Er volgen diverse goede kansen. Helaas nog geen score. Zestienhoven breekt af en toe uit over de zijkanten maar onze laatste verdediger is steeds alert en stopt deze aanvallen.
    Uiteindelijk krijgt Smitshoek wat het verdient. Maura wordt vrijgespeeld, kan richting doel en scoort 3-3. En nu erop en erover Smitshoek!!
    Dat lukt helaas niet. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel. 2 punten verlies voor de meiden maar nog niets aan de hand. Zoals vorige week gezegd, het beloven nog 4 spannende wedstrijden te worden maar eerst vakantie en een oefenwedstrijd.

Van uw verslaggever,
    S.U. Porter