• Smitshoek 2e helft effectief tegen De Dijk

 • De 2e wedstrijd van het seizoen gaat voor Smitshoek om 15:00u van start uit tegen De Dijk in Amsterdam-Noord.

  De wedstrijd had een moeizaam begin, waarin Smitshoek, spelend in de shirts van Universal en Jordex, weinig kansen creëerde, mede doordat de thuisploeg met veel spelers achterin bleef spelen. Smitshoek speelde in een gewijzigde 4-4-2 opstelling en kreeg in de eerste helft vier corners, die niets opleverden. Pas na een half uur speeltijd was er de eerste grote kans, een bal op de lat door Marvin v/d Made.

  In de 44e minuut na een mooie aanval via rechts wordt de bal teruggelegd op Ryan Koolwijk die de bal voorzet bij de 2e paal op het hoofd van Luigi Bruins.
  Met een kopbal bedient hij Marvin v/d Made, die de 0-1 scoort.

  Na rust ging Smitshoek feller van start. Dat leidde in de 51e minuut na een combinatie door het centrum tot de 2e goal van Marvin v/d Made die met een laag schot de keeper verschalkte. In de 55e minuut kreeg Smitshoek een vrij trap op de helft van De Dijk..
  Ryan Koolwijk bracht de bal in de doelgebied van De Dijk, maar de arbiter constateerde hands in een poging de bal te blokken. De penalty werd cool verzilverd door Marvin v/d Made die zo de score op 0-3 bracht.

  Na wederom een mooie aanval in de 62e minuut scoorde Nino Urban de 0-4. Later bleek dat dit tevens de eindstand was. In ruim een kwartier was de wedstrijd gespeeld.
  Edwin de Koning wisselde in de 69e minuut het duo Luigi en Ryan voor Damien van de Oever en Luc Delmee. Iets later werden Jelmer van Leeuwen (voor Nino) en Ethem Arslan (voor Peter Verhoeve) gewisseld. Met een jong team (5 spelers uit de eigen jeugd) werd de wedstrijd uitgespeeld, met veel passes over en weer en een enkele poging nog om te scoren. De Dijk kon weinig uithalen deze middag en zodoende had Michael Termijn geen moeite om zijn goal leeg te houden.

  Voor de terugweg moest eerst nog meer dan 300 meter gelopen worden, over een smalle “dijk”, naar de bus. Met de drie punten op zak, zal er veel gezongen zijn op de terugweg.

  Opstelling Smitshoek: Termijn, van den Biggelaar, Verhoeve (Arslan), Braaf, Rosario Almeida, Koolwijk (vd Oever), Bruins (Delmee), Samsey, Alkema, Urban (van Leeuwen) en v/d Made

  Volgende week de kraker tegen Poortugaal om 14:30u op ons Sportpark

 • Foto's: John van Neuren