• Smitshoek pakt een punt tegen koploper AZSV

 • Afgelopen zaterdag stond voor Smitshoek het thuisduel tegen AZSV op het programma. De ploeg uit Aalten stond 3 punten los van DHSC en Sportlust. Juist tegen die 2 ploegen had Smitshoek pijnlijke nederlagen geleden.
   
  De ploeg van Richard Middelkoop begon nog altijd zonder Bart Deprez en dus stond Joey Klein in de spits. Hij stond ver voorin en werd vanaf de flanken ondersteund door Alex Rekondie en Jurien Reineta. Verder was het voor Smitshoek vooral zaak om achterin vanuit een strakke organisatie te spelen. Het initiatief werd vooral aan de bezoekers gegeven. De eerste kans was al snel voor Smitshoek. Joey Klein vergat helaas om de bal af te spelen. De eerste echt grote kans kwam voor AZSV uit een corner. Na 10 minuten kwam de bal tot 2 keer toe op de lat en mocht de thuisploeg niet klagen over geluk. Waar de bezoekers sterker werden kwam Smitshoek uit een prima aanval toch op voorsprong. De 1-0 werd knap binnengetikt door Joey Klein na een strakke voorzet vanaf links. Doordat daarna de organisatie onder leiding van aanvoerder Rutger van der Kleij goed stond wisten de bezoekers nauwelijks goede kansen te creëren. In de counter was Smitshoek ook niet echt gevaarlijk, waardoor er met een 1-0 voorsprong gerust werd.
   
  In de tweede helft werden de intenties van de bezoekers al snel duidelijk. AZSV speelde wat verder naar voren in een hoger tempo. Uiteraard kreeg Smitshoek daardoor voorin wat meer ruimte. Het duurde niet lang voordat er gescoord werd. Het was de thuisploeg die via Jurien Reineta de 2-0 op het bord zette. Hij pikte de bal na gepruts van de verdedigers op en ronde beheerst af. Binnen een uur was het AZSV wat de aansluitingstreffer op het bord zette. Kars Vierwind kreeg de ruimte om vanaf 25 meter te schieten en wist zo de 2-1 achter Stef Doedee te schieten. De druk van de bezoekers ging nog wat verder omhoog. Toch wist Smitshoek bijna te profiteren van de ruimte. Alex Rekondie stuitte echter op het uitgestoken been van Keeper Jasper te Kolste. Na ruim een uur was er toch de 2-2. De verder sterk spelende Leroy Resodihardjo schoot de bal ongelukkig langs Stef Doedee.
   
  Om nog wat te forceren bracht Middelkoop eerst Ray Kroon voor Alex Rekondie. Smitshoek was daarna de gevaarlijkste ploeg. Bijna werd dit ook in doelpunten uitgedrukt. De inzet van Jurien Reineta werd echter vlak voor de lijn opgeruimd. Joey Klein kwam nog met een gevaarlijk schot dat net naast ging. Met nog zo’n 10 minuten te spelen kwam Noah de Neijs binnen de lijnen na lang blessureleed. Hij verving Joey Klein. In de slotseconden kreeg AZSV nog een grote kans, maar tot grote opluchting van alles wat Smitshoek een warm hart toedraagt werd de bal hoog over geschoten van dichtbij. Met een beetje geluk had er meer in gezeten voor Smitshoek, maar uiteindelijk is een punt zeker verdiend.
   
  Volgende week mag Smitshoek in en tegen Rijsoord proberen 3 verse punten binnen te halen. Om 14.30 uur zal er afgetrapt worden.
   
  Opstelling Smitshoek:
  Stef Doedée; Darlison Gerardus, Rutger van der Kleij, Leroy Resodihardjo, Vincent Verbond; Jochem van den Biggelaar, Stefano Goncalves, Damian van de Oever (88. Brayton Biekman); Jurien Reineta, Joey Klein (82. Noah de Neijs), Alex Rekondie (73. Ray Kroon)
 • foto's: John van Neuren