• Smitshoek bekert verder na winst tegen Spartaan ’20 uit, 0-3

  • Hoewel verder komen in de beker altijd mooi is was Smitshoek 1 coach Middelkoop afgelopen dinsdag waarschijnlijk toch al meer met zijn gedachten bij de komende competitiewedstrijd tegen Spijkenisse uit. Want spits Bart Deprez werd, waarschijnlijk uit voorzorg, nog aan de kant gehouden bij het treffen tegen de 1e klasse zondagamateurs van Spartaan ’20 op de Oldegaarde.

    De Rotterdammers begonnen met gedreven aanvalsspel druk te zetten op de defensie van Smitshoek, die echter door aanvoerder Rutger vd Kleij goed werd aangestuurd. Smitshoek hield goede controle, speelde de bal lekker rond en na een kleine 20 minuten was er zowaar een score voor Oranje na een razendsnelle counter via Alex op rechts die aan de inkomende Mitchel Abdoel een niet te missen kopkans bood, 0-1. Kort daarop moest Rutger het veld met een lichte blessure verlaten, zijn plek werd ingevuld door Nick Meyboom die de laatste tijd goede stappen maakt in zijn ontwikkeling. Spartaan ’20 probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken en in de 25e minuut waren ze bijna succesvol na een vergelijkbare aanval als die bij de goal van Smitshoek. De bal werd na een aanval op rechts voorgezet en nipt over gekopt. Het was een van de weinige echte kansen van de thuisploeg, want hoewel voetballend redelijk gelijkwaardig zat het verschil deze avond vooral in de effectieve afronding. Daarin was Smitshoek gewoon de betere.

    Na de pauze probeerde het door trainer Omar Khan geleide Spartaan 20, opnieuw het tij te keren. Dat vooral met de snelheid van Xavier Akinrinbola, Rowendy Schaap en Swendly Albertus. Maar binnen het kwartier was Smitshoek opnieuw succesvol en wederom via Mitchel Abdoel. Voetballend niet al te gelukkig deze avond met soms wat onnodig balverlies, maar vlijmscherp in zijn afronding. Hij wist een voorzet van rechts op een lepe manier in te tikken, 0-2. Nadat Alex Rokondi In de 72e minuut ook nog de 0-3 de verder uitstekende keeper Delano Kortstam van Spartaan ’20 wist te passeren was de wedstrijd gespeeld. De weer zeer gedreven en alerte keep Stef Doedee liet zich ondanks wat kansjes voor de thuisploeg niet verrassen en zo bleef de stand verder ongewijzigd. Smitshoek is een bekerronde verder en kan zich opmaken voor de streekderby van zaterdag in Nissewaard.

    Opstelling Smitshoek: keeper Stef Doedee, Achter Haibe Abdi, Rutger vd Kleij (Nick Meijboom na 25 min), Darlison Gerardus, Damian vd Oever, Midden Ryan van Dijk (Yassine Ballah na 60 min), Stefano Goncalves, Joey Klein (Jur Reinata na 60 min), Michel Abdoel, Alex Rekondie en Ray Kroon.