• Smitshoek biedt ASWH goed partij, maar verliest wel


  • Afgelopen zaterdag speelde Smitshoek haar voorlaatste oefenwedstrijd bij tweede divisionist ASWH. Helaas voor trainer Edwin de Koning was de selectie verre van compleet door een aantal spelers die uit voorzorg aan de kant werd gehouden voor de seizoenopener bij Scherpenzeel. De Smitshoek aanhang was dan ook benieuwd hoe de ploeg stand zou houden.

    Dat antwoord kwam al snel. Smitshoek bood uitstekend partij. De organisatie stond erg goed, waardoor doelman Bradley Dekker, hij maakte zijn officieuze debuut door blessures van Stef Doedée en Ruben Roodnat, amper wat te doen kreeg. De oranjeformatie liet zich op een positieve manier zien, maar had moeite om tot kansen te komen. Zo ontstond er een klassieke strijd op het middenveld en ging het spel op en neer, maar zonder kansen. Uit voorzorg moest Leroy Resodihardjo na een half uur vervangen worden door Ray Kroon. Tot de rust gebeurde er verder weinig.

    Na de rust kwam een strijdbaarder ASWH naar buiten op zoek naar een openingstreffer. De Ambachters grepen het initiatief en Smitshoek moest het steeds meer hebben van omschakelingsmomenten. Helaas werd het hierin amper tot niet gevaarlijk. Waar de volledige ploeg uitstekend stond te verdedigen, moest het na 68 minuten toch capituleren. In een ultieme poging om een bal weg te koppen, kopte Vincent Verbond de bal lullig over zijn eigen doelman heen, 1-0. Drie minuten later was het weer raak. ASWH-spits Daniël Wissel schoot van dichtbij de bal kogelhard in het dak van het doel, 2-0. Smitshoek kwam er hierna nog een aantal maal gevaarlijk uit via de linkerkant, maar voorzetten van Yassine Belghar vonden net geen ploeggenoten. Daarnaast eindigde schoten van Juriën Reineta en Brandon Nooitmeer naast het doel of in de handen van de ASWH-doelman. Tien minuten voor tijd maakte Allard Janssen zijn officieuze debuut in de hoofdmacht en hij verving Vincent Verbond links in het centrum. Niet veel later was hij ook dichtbij zijn eerste doelpunt, maar zijn kopbal ging net over de lat. Voor het sluiten van de markt werd Luuk Admiraal van ASWH in de zestienmeter neergelegd door de verder uitstekend spelende Gilberto da Silva. Dit buitenkansje pakte dezelfde Admiraal aan om zichzelf op het scorebord te zetten, 3-0.

    Smitshoek kan terugkijken op een meer dan prima wedstrijd. Een opwaartse lijn is duidelijk zichtbaar, waardoor met vertrouwen toegeleefd kan worden naar de opening van het seizoen bij debutant Scherpenzeel. Dinsdag mag het in een oefenwedstrijd thuis tegen Neptunes-Schiebroek nog de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten, waarna het zaterdag echt gaat beginnen. Aftrap dinsdagavond op Sportpark Smitshoek om 20:00 uur.

    Opstelling: Bradley Dekker, Darlison Gerardus, Gilberto da Silva, Leroy Resodihardjo (30. Ray Kroon), Vincent Verbond (80. Allard Janssen), Yassine Belghar; Jochem v/d Biggelaar, Jordey van Dam (45. Juriën Reineta), Damian v/d Oever; Guyon Fernandez. Brandon Nooitmeer

  • Foto's: John van Neuren