• Smitshoek bijna in veilige haven.

  Door een 5-4 overwinning op FC ‘s-Gravenzande heeft Smitshoek bijna zijn plaats in de hoofdklasse veiliggesteld.

  In een matige wedstrijd met een spectaculair scoreverloop was het aanvoerder Rutger v/d Kleij die vlak voor tijd de beslissende 5-4 binnenkopte.

  Voordat de talrijke toeschouwers stonden of zaten stond de 1-1 al op het scorebord. Eerst ging Bart Deprez goed door waarna hij Sean Verburg in staat stelde om de 1-0 aan te tekenen, waarna Jan Verduin een minuut later al de 1-1 op het scorebord bracht.

  ‘s-Gravenzande was de betere ploeg en kwam via een fraai diagonaal schot verdiend op 1-2. Beide teams kregen hierna kansen, maar verzuimden dit af te maken. Met name Mike v/d Wijngaard hield zijn team op de been door tot 2x maal toe als winnaar uit de bus te komen toen een speler van ‘s’ Gravenzande alleen voor hem verscheen. Ook Smitshoek kreeg mogelijkheden, maar Bart Deprez, Damian v/d Oever de beste Smitshoeker, en Laurens Visser hadden het vizier niet op scherp staan. Toch viel de 2-2 nog voor de rust Erwin Bravenboer bood Laurens Visser een uitstekende kans die hij rustig onder de keeper doorschoof. Bijna had de thuisploeg nog met een voorsprong de rust in gegaan, maar John v Vugt kopte vlak voor het rustsignaal op de lat.

  In de 2e helft werd het voetbal er kwalitatief niet beter op, de ruimtes op het middenveld werden soms wel erg groot. Maar het score verloop zorgde ervoor dat de toeschouwers zich niet verveelden. De Smitshoek verdediging speelde collectief niet de beste wedstrijd van het seizoen, en tot 2x maal toe profiteerde Frank Broos van matig verdedigen. Tussendoor ronde Damian v/d Oever een aanval uit het boekje prima af. Ook de 4-4 viel uit een mooie aanval, Julian Reneita, die zijn acties vaak te ver doorvoerde, zette hard voor, waarna de bal (on)gelukkig via een verdediger van de gasten achter doelman Danny de Koning verdween.

  Smitshoek rook de overwinning, en die kwam er ook toen Rutger v/d Kleij uit een hoekschop hard binnenkopte. Na een paar spannende minuten blessure tijd konden de handen de lucht in, en was de zwaar bevochten overwinning een feit.

  Een overwinning op karakter, tot drie maal toe kwam Smitshoek terug van een achterstand, en haalde alsnog de zeer welkome 3 punten binnen. En door de overwinning is het gat met de p/d plaatsen gegroeid tot 4 punten. Uitgerekend AFC uit Amsterdam, de ploeg die op 4 punten achterstand een van de p/d plaatsen bezet komt zaterdag op bezoek. Bij een gelijkspel is Smitshoek verzekerd van nog een jaar in de hoofdklasse. Dit was de doelstelling van dit seizoen, handhaving, het liefst zonder nacompetitie.

  De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. M de Vos en begint zoals gewoonlijk om 14.30.