• Smitshoek bijt zich stuk op WNC

 • Smitshoek was 95 minuten lang niet in staat om de defensieve muur van WNC neer te halen. De thuisploeg daarentegen had aan één vrije trap genoeg voor de 1-0 overwinning.

  Met WNC trof Smitshoek een onbekende in de laatste wedstrijd van de 1e periode. De ploeg is vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd en doet het uitstekend in de Vierde Divisie A.
  Trainer Edwin de Koning kon beschikken over nagenoeg de hele selectie, alleen Joost van Eck is nog geblesseerd en Luigi Bruins had zich in de ochtend ziek gemeld.

  Smitshoek trad in Waardenburg aan in het tenue van shirtsponsors Z-Press en AWL Moerdijk. Al snel is het strijdplan van WNC duidelijk, met 5-6 man achterin op lijn worden de verdedigende stellingen ingenomen en mag Smitshoek de bal hebben.
  WNC loert op de counter en zodra het kan volgt de lange bal in een poging een spits te bereiken, dat lukt zelden.
  Smitshoek heeft dus heel veel balbezit en het oogt alsof Smitshoek de betere partij is maar van echte doelkansen is geen sprake. De ploeg speelt veel te slordig en veel te traag om een gaatje te vinden. Het is allemaal net niet.
  In de 39e min. is WNC een keer in de aanval en krijgt het een vrije trap op zo’n 18 meter van de goal. De aanvoerder ziet de muur niet goed staan en met een mooie krul schiet hij de bal om de muur heen en deze valt in de korte hoek binnen voor de 1-0.

  In het begin van de 2e helft meer van hetzelfde, Smitshoek heeft de bal en dringt wel aan maar kan nog steeds niets forceren. In deze fase worden ook de flanken steeds minder gebruikt en loopt alles vast in de WNC trechter in het centrum.
  Trainer Edwin de Koning wisselt in de 2e helft aanvallend. Die wissels doen het op zich allemaal wel goed maar het spelbeeld verandert niet echt. Smitshoek heeft de bal maar komt er niet doorheen. Bij WNC worden inmiddels alle registers open getrokken om het tempo uit de wedstrijd te halen. Omdat Smitshoek achterin 1-op-1 speelt zijn de counters wel gevaarlijker, zo moet Damian van den Oever ten koste van een gele kaart een keer aan de noodrem trekken.
  In de slotfase wordt het meer alles-of-niets en zijn er kansen voor Van der Made, Verhoeve, Alkema en Delmee maar steeds is er het been van de tegenstander of de keeper die de gelijkmaker verhindert.
  En zo kwam er voor Smitshoek een einde aan een mooie reeks ongeslagen wedstrijden. Volgende wedstrijd is uit bij De Jodan Boys met de kans om alles weer recht te zetten.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Elson Rosario Almeida – Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar (68. Jelmer van Leeuwen) – Lorenzo Braaf (68. Damian van den Oever) – Emilio Samsey – Danilo Alkema – Ryan Koolwijk – Nino Urban (56. Luc Delmee) – Marvin van der Made – Crescendo van Berkel (80. Joey Kleijn)

 • foto's: John van Neuren