• Smitshoek boekt zwaarbevochten overwinning bij Zwaluwen

 • Het was een meeslepend voetbalgevecht in Vlaardingen tegen de nog ongeslagen koploper. Smitshoek trok uiteindelijk wel aan het langste eind: 1-2.

  De wedstrijd gaat vanaf het beginsignaal gelijk los, beide ploegen zoeken de aanval en al in de 3e min. moet Termijn gestrekt om een schot tot corner te verwerken. Daarna wat mogelijkheden voor Smitshoek via Bruins en Silva Timas.
  Het spel golft op en neer waarbij Zwaluwen de razendsnelle aanvallers in de omschakeling direct diep stuurt. Bij Smitshoek gaat die omschakeling over wat meer schijven met prima combinatie voetbal.
  In de 15e min. slaat de thuisploeg toe, de aanval wordt over rechts opgezet en de voorzet
  bij de 2e paal binnengetikt voor 1-0.

  Daarna gaat Smitshoek op zoek naar de gelijkmaker en controleert het de wedstrijd. Het is wachten op de gelijkmaker met de beste kans in de 31e. min als Ilano Silva Timas alleen op de keeper af kan na een foutje in de Zwaluwen defensie, zijn lob gaat echter over. Even later uit het niets aan de andere kant een domme overtreding van Braaf in de hoek van het strafschopgebied waarbij de Zwaluwen aanvaller dankbaar over de knie
  gaat: strafschop.
  Michael Termijn pakt echter de penalty, wat na afloop het kantelpunt van de
  wedstrijd blijkt te zijn.

  Vlak voor rust kan Ryan Koolwijk zomaar het hele middenveld oversteken en op links zijn maatje Bruins vinden die kan voorgeven, Zwaluwen kan niet goed wegwerken en de bal komt voor de voeten van Jesper van den Bosch die kan nog een keer kappen en scoren voor de verdiende 1-1.

  Begin tweede helft weer hetzelfde aanvallende voetbal met kansen voor Smitshoek en in de 52e min kan de Zwaluwen goalie nog net redden op een inzet nam Silva Timas achter het standbeen. In de 55e min. opent Bruins vanaf links helemaal naar de andere kant op Damien van den Oever die Jesper van den Bosch wegstuurt, zijn strakke voorzet kan van dichtbij door Djaniny Lopes Mendes worden binnengetikt 1-2.

  Daarna gaat Zwaluwen op jacht naar de gelijkmaker en moet Smitshoek ver terug. De oranje-zwarten zijn de controle over de wedstrijd kwijt maar vechten voor elke meter.
  Het piept en kraakt achterin maar Termijn ontpopt zich definitief tot Man of the Match en houdt zijn doel schoon.

  Grote winnaar was toch het publiek dat van begin tot eind een geweldige wedstrijd zag.

  Volgende week weer een topper voor Smitshoek als ASWH op bezoek komt.

  SMITSHOEK:

  Michael Termijn – Damian van den Oever – Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar – Lorenzo Braaf – Ryan Koolwijk – Djaniny Lopes Mendes – Luigi Bruins (82. Sven Schilders) – Jesper van den Bosch – Marvin van der Made (82. Luc Delmee) – Ilano Silva Timas

 • foto's: John van Neuren