• Smitshoek deelt wederom de punten

• Smitshoek speelde afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk in en tegen s’-Gravenzande. Na een 2-0 achterstand sleepte het toch nog een gelijkspel uit het vuur.

Trainer Richard Middelkoop had zijn team op 3 plaatsen gewijzigd. Jurien Reneita en Joey Klein speelden voor Alex Rekondie en Luc Delmee. Vlak voor aanvang werd duidelijk dat Ryan v Dijk ook niet speelde, zijn vervanger was Jordi Dekker.

Voor het goed en wel begonnen was keek Smitshoek al tegen een 1-0 achterstand aan.

Op het hobbelige en zanderige veld van de thuisclub was er niemand die reageerde op een lage voorzet van Patrick Triep. Frank Broos reageerde wel bij de 2e paal en schoof de bal achter Ruben Roodnat. Na deze tegenvaller probeerde Smitshoek, spelend in de oranje shirts van vertom/ mideko am recycling, de aanval te zoeken. Maar het speelde veel te slordig. Veel ballen werden op het middenveld al ingeleverd. Verder dan een kans voor Joey Kleijn, en een schot over het doel van Erwin Nuytink kwam het niet in de 1e helft.

Een zeker niet groots spelend s’- Gravenzande stelde hier ook niet veel tegenover zodat er voor de vele toeschouwers niet veel meer over bleef dan genieten van het mooie weer.

Toch viel voor rust ook de 2-0 nog toen wederom de verdediging niet adequaat reageerde op een voorzet, en ditmaal Yuri Westhof dankbaar profiteerde.

Na de rust begon de thuisclub wat feller, om zo snel mogelijk de 3-0 te maken, want de week ervoor had het tegen Xerxes ook al een 2-0 voorsprong verspeeld. Maar doelman Ruben Roodnat hield zijn doel schoon. In de 52e minuut viel uit het niets de aansluitingstreffer. Joey Kleijn kopte een voorzet voor de voeten van Bart Deprez, die vanaf de rand 16 meter met een mooie boog doelman Danny Koning het nakijken gaf. Plotseling geloofde iedereen in het oranje weer in een resultaat. De duels werden feller, en trainer Richard Middelkoop joeg zijn team verbaal naar voren. Dit resulteerde in de 2-2 toen Joey Kleijn een voorzet van Alex Rekondie, net ingevallen voor Jordy Dekker, keurig binnenkopte.

De Westlanders schroefden de druk op het Smitshoekse doel op, om alsnog de 3 punten binnen te slepen, maar ook Smitshoek loerde op een uitbraak om voor het eerst dit kalenderjaar de volle buit binnen te halen. Beide teams slaagden er echter niet om nogmaals te scoren, mede doordat doelman Ruben Roodnat vlak voor tijd een hard schot uit zijn doel ranselde. Toen scheidrechter Boringa, die geel gaf aan Jordi Dekker en Lorenzo Braaf, en een prima wedstrijd floot, de wedstrijd ten einde blies, kon Smitshoek opgelucht ademhalen. Toch een punt na een 2-0 achterstand bij rust is niet slecht, maar toch overheerste bij de supporters het gevoel dat de tegendoelpunten die wel erg makkelijk werden weggegeven, te vermijden waren geweest. Ook vorige week tegen Den Bosch, viel de gelijkmaker wel erg makkelijk. In een competitie waarin elk punt belangrijk is, had een overwinning, al is die niet terecht, zeer welkom geweest.

Dan maar over 2 weken in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Xerxes/DZB. Aanvang zoals altijd om 14.30

• foto's: John van Neuren