• Smitshoek doet goede zaken

 • Zonder echt goed te spelen heeft Smitshoek goede zaken gedaan bovenin de 4e divisie. Afgelopen zaterdag stond het duel tegen nummer vier Goes op het programma. Met een verschil van slechts 2 punten kon Goes dus bij winst over Smitshoek heen gaan naar de derde plaats.

  In de shirts van ALW Moerdijk en Zpress begon Smitshoek voortvarend aan de wedstrijd. Al na 6 minuten wist Jelmer van Leeuwen de score te openen. Na een strakke steekpass van Joey Kleijn kwam Van Leeuwen alleen voor de keeper en zette hij koelbloedig de 1-0 op het scorebord. Daardoor moest Goes in de achtervolging. Dat leidde direct tot een grote kans. Alleen gaf Michael Termijn door snel uit te komen de spits van Goes zo weinig tijd dat hij gehaast over schoot. De rest van de eerste helft speelde de wedstrijd zich voornamelijk op het middenveld af. Smitshoek kreeg na een goede actie van Jelmer van Leeuwen een corner. Daaruit werd de afvallende bal hard ingeschoten door Peter Verhoeve, maar zijn fraaie uithaal werd net van richting veranderd en ging naast. Vlak voor rust pakte Michael Termijn nog op voortreffelijke wijze een vrije trap die hard ingeschoten werd vanaf de rand van de 16 meter.

  Smitshoek begon in de tweede helft zoals in de eerste helft. Het enige verschil was dat het schot van Jelmer van Leeuwen nu wel gepakt werd en ook de inzet van Ryan Koolwijk werd gestopt. Daarna werd Goes sterker en drukte het de mannen van Edwin de Koning achteruit. De Smitshoekse defensie bleef echter goed overeind. Echt grote kansen wisten de bezoekers niet te creëren. Zeker toen de krachten van Goes wegzakten kwamen er wat kansjes voor de thuisclub. Joey Kleijn was dichtbij een treffer na een voorzet van Jelmer van Leeuwen. Ook invaller Joost van Eck was nog dichtbij, maar miste net de juiste richting. Op de mooie grasmat was het in de blessuretijd een andere invaller die wel doeltreffend was. Marvin van der Made zette de 2-0 op het bord na een lange bal van achteruit en besliste de wedstrijd definitief.

  Door deze uitslag heeft Smitshoek met nog 2 wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong op Goes. Doordat aanstaande kampioen Kloetinge en Capelle (reeds periodekampioen) aan kop gaan in de derde periode maakt Smitshoek nog kans op de vervangende derde periodetitel en kan het wellicht in de nacompetitie nog gaan strijden om promotie. Volgende week (20 mei) moet dan wel gewonnen worden uit bij Zwaluwen en de geschiedenis leert dat dit vaak lastig is. De week daarna (27 mei) speelt Smitshoek thuis tegen Nieuwenhoorn en weten we of er nog een toetje in zit dit seizoen.

  Opstelling Smitshoek:
  Michael Termijn; Elson Rosario Almeida, Peter Verhoeve, Jochem van den Biggelaar (46. Brett Godding), Damian van den Oever; Luigi Bruins, Ryan Koolwijk, Danilo Alkema; Jelmer van Leeuwen (78. Joost van Eck), Joey Kleijn (78. Marvin van der Made), Nino Urban (72. Luc Delmee)

  Omroep Zeeland was ook aanwezig op Smitshoek en op hun website kunt u een samenvatting zien.