• Smitshoek eenvoudig langs RVVH.

 • Smitshoek boekte een eenvoudige 3-0 op “buurman” RVVH. De Ridderkerkers maakten het Smitshoek het 1e half uur knap lastig, maar uiteindelijk kwam de overwinning toch betrekkelijk makkelijk tot stand.

  Gelijk na het beginsignaal van scheidrechter Remco Schul, werd Smitshoek, spelend in de oranje shirts van AWL Moerdijk, ZPRESS en Grando Keukens, zwaar onder druk gezet door RVVH. De ploeg van trainer Kevin Vink had het meeste balbezit en was nadrukkelijk op zoek naar de 0-1, die viel ook bijna toen debutant rechtsback Lucio Hollander de fout inging, maar doelman Michael Termijn kon redding brengen, ook mocht de thuisploeg niet klagen dat een vrijetrap, genomen vanaf een meter of 20, via de buitenkant van de paal naast het doel ging.

  Na deze poging kwam de wedstrijd meer in evenwicht, Smitshoek kreeg meer rust aan de bal en kreeg ook een mooie kans. De hardwerkende Marvin van der Made liet een prachtige boogbal net langs de verkeerde kant van de paal vallen. Verder speelde de laatste 10 minuten van de 1e helft de strijd zich vooral op het middenveld af. RVVH kon het niet meer opbrengen om zo hoogdruk te zetten, maar met name de aanvallers van Smitshoek speelden te slordig om nog gevaarlijk te worden.

  In de 2e helft bracht trainer Edwin de Koning routinier Ryan Koolwijk in voor rechtsback Lucio Hollander, Damien van den Oever ging op de backplaats spelen en Ryan Koolwijk nam zijn vertrouwde plek op het middenveld weer in. Na 2 minuten bleek dit een gouden wissel, want de routinier tekende met een geplaatst schot in de rechterhoek voor de 1-0. Bij de Ridderkerkers vloeiden de krachten en het geloof in een goed resultaat langzaam weg, zeker toen Ilano Silva Timas in 2x de 2-0 aantekende was het pleit wel beslecht. Peter Verhoeve kreeg nog een grote kans om koppend de 3-0 aan te tekenen maar het was uiteindelijk Djaniny Lopes Mendes die de einstand op het bord bracht.

  In de resterende tijd geloofde Smitshoek het wel, al was Jesper van den Bosch in de slot minuut nog dicht bij een goal met een listig hakballetje. Maar de 3 punten konden weer worden bijgeschreven. Daardoor klimt Smitshoek naar de 5e plaats op 5 punten van koploper Zwaluwen.

  Een ploeg die nog geen punt heeft verloren en waar tegen volgende week in Vlaardingen de volgende wedstrijd wacht.

  Opstelling Smitshoek:

  Michael Termijn - Lucio Hollander (Ryan Koolwijk) - Peter Verhoeve - Jochem van den Biggelaar - Lorenzo Braaf - Luigi Bruins (Luc Delmee) - Damian van de Oever - Jesper van den Bosch - Ilano Silva Timas - Marvin van der Made - Djaniny Lopes Mendes (Sven Schilders)

 • foto's: John van Neuren