• Smitshoek, eindelijk winst op Zwaluwen.

• Smitshoek versloeg Zwaluwen Vlaardingen, het was een tijd geleden dat er van deze tegenstander werd gewonnen. Zaterdag werd het een duidelijke 3-0 overwinning.

Trainer Richard Middelkoop had zijn basisploeg iets gewijzigd ten opzichte van vorige week. Vincent Verbond startte in het hart van de verdediging, dit ging ten koste van Rutger van der Kleij.

In tegenstelling tot vorige wedstrijden greep Smitshoek, spelend in de oranje shirts van Vertom, Mideko en A&M recycling, gelijk het initiatief, dit leverde direct een grote kans op voor Joey Kleijn, ook Bart Deprez kreeg nog een grote kans na een prima voorzet van van Jurien Reineta , maar helaas leidde dit niet tot een treffer. Nadat de opening fase duidelijk voor Smitshoek was, kwamen de gasten beter in de wedstrijd, waardoor er een leuke wedstrijd ontstond met kansen voor beide teams. In de 26ste minuut speelde Joey Kleijn zich knap vrij op 20 meter van het doel. Zijn schot werd nog aangeraakt waardoor doelman Marc van Splunter kansloos was, 1-0 voor Smitshoek. Zwaluwen ging op zoek naar de gelijkmaker, en kwam daar dicht bij, maar de gevaarlijke spits Veiga Lopes had tot 2x maal toe het vizier niet op scherp staan. Derhalve was de ruststand 1-0.

Na de rust drongen de in het geel spelende Vlaardingers aan, maar ondanks 2 goede kansen, lukte het gelukkig niet om de gelijkmaker te scoren. Smitshoek was de greep op het middenveld kwijt, en trainer Middelkoop bracht Alex Rekondie in voor Jurien Reineta, waardoor de thuisclub wat opportunistischer ging spelen. Na 64 minuten was het wederom Joey Kleijn die de voorsprong verdubbelde. Hij begon aan een op het oog kansloze solo, maar met een mooie passerbeweging gevolgd door een verassend schot, bracht hij zijn ploeg op een solide 2-0 voorsprong.

Zwaluwen liet de kop hangen en Smitshoek drukte door. Bart Deprez (in de nadrukkelijke belangstelling van Barendrecht) bracht na een mooie solo Alex Rekondie in stelling, deze faalde niet en scoorde de 3-0. De wedstrijd was gespeeld. Bart Deprez had de 4-0 op zij schoen, maar faalde oog in oog met de keeper. De Smitshoek verdediging onder leiding van de uitblinker Leroy Resodihardjo gaf geen kans meer weg.

Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Harold van de Ketterij af. Door overwinning stijgt Smitshoek nu naar de 6e plek met 29 punten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Jodan Boys op het programma, een ploeg die met 25 punten 2 plekken lager staat. Met het vertoonde spel van deze week in het achterhoofd moet het mogelijk zijn om ook daar een goed resultaat te halen.

• foto's: John van Neuren