• Smitshoek eindigt met winst

  • Smitshoek heeft de laatste wedstrijd in de hoofdklasse A tegen Achilles Veen in winst omgezet. Voor de oranje-zwarten was Bart Deprez matchwinnaar: 1-0. Het was een bijzondere middag op het sportpark Smitshoek. Enerzijds kon een langer verblijf in de hoofdklasse alleen bij een grote nederlaag (en winst van Spijkenisse en Swift) nog in gevaar komen. Anderzijds kwamen maar liefst 7 basisspelers voor de laatste keer uit voor Smitshoek. Dit laatste leidde tot gemengde gevoelens langs de lijn waar de drie woorden ‘dit klopt niet’ de sfeer typeerde.

    Trainer Richard Middelkoop liet Smitshoek starten in een 4-4-2 opstelling en hield spits Bart Deprez op de bank. Bij de gasten uit Brabant ontbraken door blessures en schorsingen een handvol basisspelers. Het duel ging in de beginfase gelijk op. De naar ASWH vertrekkende rechtervleugelverdediger Lorenzo Braaf gaf scherp voor, waar Sean Verburg net tekortkwam. Het gehavende Achilles Veen gaf goed partij en voetbalde gemakkelijk. Sen Aerts vond de bovenhoek, maar doelman Mike van de Wijngaart was attent. Na een half uur kegelde Ilias Zaimi van zeker 30 meter op de deklat en kwam Smitshoek goed weg. Even later had Sean Verburg Smitshoek op voorsprong moeten brengen. Na een prima diepe bal van Lorenzo Braaf verscheen hij vrij voor invaller-doelman Jørn Wegener. De doelman bleef de situatie de baas. Daarna kansjes voor Toby Tan (schot) en Roel de Kruijk (kopbal in benedenhoek) van Achilles Veen. Op slag van rust ging Alex Rekondie alleen op het doel af en in plaats van zelf te scoren gaf hij breed op Sean Verburg en kon de Veen defensie redding brengen. Rust 0-0.

    Na de thee direct opwinding. Sean Verburg kwam oog in oog met de Achilles Veen doelman, maar faalde. Direct daarna raakte de gasten voor de tweede maal de deklat. Smitshoek bleef onder aan aanvoering van speler van het seizoen Frank Karreman gemakkelijk overeind. Na een uur spelen kwam Smitshoek met 10 man te staan. Sean Verburg ging na een vermeende overtreding binnen de zestien tot 2x toe verbaal in de fout. De tweede keer toonde de goed leidende arbiter Franklin Berg geen pardon: rood. Direct daarna verving Bart Deprez middenvelder Jordy Dekker. De spits had maar tien minuten nodig. De sympathieke Zeeuw vond bij zijn eerste kans(je) de verre hoek: 1-0. Daarna de nodige emotionele momenten. Thijs Oomsen verliet na een lange en mooie Smitshoek carrière het veld en Frank Karreman zette een punt achter zijn imposante loopbaan. De eveneens vertrekkende Erwin Bravenboer, aanvoerder in het laatste kampioensjaar, mocht nog vijf minuten mee doen in zijn Smitshoek 1. De gasten geloofden het wel en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

    Smitshoek eindigde na de goede 1e seizoenshelft (15-24) en een matige tweede helft van de competitie (15-17) op een negende plaats. De goede reeks voor Kerst en overwinningen in de laatste twee duels zorgde ervoor dat Smitshoek niet in de problemen kwam. De klasse van Bart Deprez en de wedstrijdmentaliteit van o.a. Thijs Oomsen en Frank Karreman gaven de laatste weken de doorslag. Bij Smitshoek vertrekken 13 spelers uit de selectie en zal er volgend seizoen een vrijwel geheel nieuw team gaan strijden in de hoofdklasse.

  • foto's: John van Neuren