• Smitshoek en Barendrecht in evenwicht tijdens dorpsderby

• In de jaarlijkse dorpsderby was Barendrecht de eerste ploeg die op het scorebord kwam via Niels Vorthoren. Na rust kwam Smitshoek via Luigi Bruins langszij en niet veel later zelfs op voorsprong door een kopbal van Crescendo van Berkel. In de absolute blessuretijd knalde Robbert Olijfveld de bal in de winkelhaak en zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Smitshoek en Barendrecht beginnen aftastend aan het duel op Sportpark Smitshoek. Beide ploegen komen eigenlijk amper in de buurt van elkaars zestienmeter en vechten het uit op het middenveld. Het eerste speldenprikje komt van de thuisclub als Nino Urban de zestienmeter indribbelt en de bal naast schiet. Het eerste gevaar van de gasten is direct raak. Een geweldig uitgespeelde omschakeling eindigt met een lage voorzet bij de tweede paal die door Niels Vorthoren kan worden ingetikt, 0-1. Een omschakeling aan de andere kant leidt tot een grote kans voor Nino Urban die goed wordt weggestoken door Lorenzo Braaf, maar zijn schot gaat voorlangs. Vlak voor rust moet Crescendo van Berkel reddend optreden op de doellijn om een grotere achterstand te voorkomen.

Na de rust komt er een feller Smitshoek naar buiten en krijgen de gasten het lastiger. Een aanval over de rechterflank komt in de zestienmeter tegen de hand van Barendrecht-aanvoerder Max van Dijk en scheidsrechter Verhoeve wijst naar de stip. Hoewel Luigi Bruins zijn inzet eerst gekeerd ziet worden, blijft hij in de rebound ijzig kalm en schiet Smitshoek verdiend langszij, 1-1. Hierna is het Smitshoek wat de klok slaat. Een vlammend schot van Nino Urban kan ternauwernood gestopt worden door Barendrecht-keeper Michael Bekkers en bij de opvolgende hoekschop tikt hij een kopbal van Peter Verhoeve onder de lat vandaan. Een paar minuten later is het wel raak. Een nieuwe hoekschop komt op het voorhoofd van Crescendo van Berkel en hij knikt heel knap de 2-1 binnen. De thuisclub ruikt bloed en komt er opnieuw gevaarlijk uit, maar Joost van Eck weet in twee instanties de voorsprong niet te vergroten. Na wat wisselen wordt Barendrecht weer eens gevaarlijk, maar gelukkig voor de mannen van Edwin de Koning schrikt Robbert Olijfveld zo van de inkomende Lorenzo Braaf dat hij vergeet af te ronden. Vlak voor tijd lijkt Smitshoek de wedstrijd te beslissen, maar een fenomenale uithaal van Jelmer van Leeuwen wordt met een dito redding gepareerd door Michael Bekkers. De doelman groeit uit tot de steunpilaar van de Bongerdbewoners als hij een nieuwe kopbal van Peter Verhoeve uit het doel ranselt en helaas gaat de opvolgende rebound van Luc Delmee over. De wedstrijd lijkt te eindigen in Smitshoeks voordeel, maar een laatste wapenfeit in de zin van een hoekschop eindigt voor de voeten van Robbert Olijfveld en hij kogelt de bal met links in de winkelhaak, 2-2.
    Over het belang van resultaat in de voorbereiding valt te twisten, maar Smitshoek mocht zeker als morele winnaar van het veld stappen tegen het hoger spelende en ambitieuze Barendrecht.

Dinsdag ontvangt Smitshoek Heerjansdam en RVVH voor het Van Donge & De Roo-Toernooi. Dit drieluik zal vanaf 19:00 uur aanvangen op veld 5.

Opstelling Smitshoek:
    Tuana Ozdemir, Jochem v/d Biggelaar, Peter Verhoeve, Crescendo van Berkel; Elson do Rosario Almeida (80. Damian v/d Oever), Emilio Samsey, Danilo Alkemade (60. Joost van Eck), Lorenzo Braaf (85. Jay Smit); Nino Urban (75. Jelmer van Leeuwen), Marvin v/d Made (80. Luc Delmee), Luigi Bruins (80. Sem Yvel).

• Foto's: John van Neuren