• Smitshoek geeft niet thuis in Gouda

Smitshoek leed afgelopen zaterdag een verdiende 4-0 nederlaag tegen Jodan Boys.
    De thuisploeg kreeg alle ruimte om te voetballen en maakte daar gretig gebruik van. Tot overmaat van ramp kreeg Thijs Oomsen ook nog een rode kaart.
    Op het zonnige complex van Jodan Boys startte Smitshoek in het geheel oranje tenue van Jordex/universalsteel met Mike van de Wijngaard in het doel, in de verdediging verving Thijs Oomsen aanvoerder Rutger v/d Kleij, en op links verving John van Vugt de geblesseerde Ramon v/d Wal. Net als de wedstrijd vorige week was Smitshoek erg slordig in de opbouw en kon spits Joey klein, die volledig in de tang zat van de centrale verdedigers van Jodan Boys voorin geen potten breken.
    Jordy Dekker had, tegen de verhouding in, de 0-1 kunnen maken, maar hij strandde op de benen van keeper Staver van de thuisploeg. Daarna was er geen houden meer aan. Smitshoek gaf veel te veel ruimte weg, daar wisten de technisch vaardige voetballers uit Gouda goed gebruik van te maken. Eerst werd er bij een hoekschop te slap verdedigd, waardoor Mark Veerman voor de 1-0 kon zorgen, daarna ging verdedigend alles fout, inclusief een flater van doelman v/d Wijngaard wat de 2-0 betekende van El Idrissi. Daarmee mocht de ploeg van trainer Middelkoop nog blij mee zijn, al hobbelde vlak voor rust de bal nog voor het goudse doel langs na een lange solo van Alex Rekondie.
    Na de rust pakte Smitshoek de zaken een stuk feller aan. Luc Delmee kwam voor Joey Klein in het veld. Fanatiek gecoached door trainer Middelkoop ging men op jacht naar de aansluitings treffer. Na 10 minuten in de 2e helft konden echter alle ambities de ijskast in. Scheidsrechter Wenneker bestrafte na wat onenigheid omdat een speler van de thuisploeg belette dat een vrije schop snel werd genomen, de betreffende speler met een gele en Thijs Oomsen met een rode kaart, waar een gele kaart voor beide spelers meer op z’n plek had geweest. Toen kort daarna levi Marengo fraai de 3-0 aantekende was de wedstrijd over.
    Linksback Vincent Verbond, die geen kind had aan de erg laconieke Jurrien Reneita, zorgde voor de 4-0 eindstand, en daarmee kwam Smitshoek nog goed weg.
    Dat het een zwaar seizoen zou worden was vooraf al duidelijk, maar met het tot heden vertoonde spel gaat Smitshoek het erg moeilijk krijgen in de hoofdklasse.
    Volgende week hopen op beter in de thuiswedstrijd tegen Rijnvogels. Aanvang zoals altijd aan de Smitshoeksebaan om 14.30

• foto's: John van Neuren