• Smitshoek geeft overwinning op de valreep uithanden

 • In een amusante wedstrijd tegen zwaluwen Vlaardingen gaf Smitshoek in de blessure tijd de overwinning uithanden. Door een ongelukkige eigen goal van Vincent Verbond werd het uiteindelijk nog 3-3. Een uitslag die gezien de gehele wedstrijd terecht was, maar wel zuur dat het zo moest eindigen.

  Smitshoek tegen Zwaluwen was een wedstrijd van 2 teams die in hetzelfde schuitje zaten.

  Beide selecties zijn compleet anders dan vorig jaar, maar desondanks zijn beide teams de competitie prima gestart met 4 punten uit 2 duels.

  Smitshoek, aantredend in het compleet oranje tenue van Safex/ Z-Press AM recycling, startte net als in de andere 2 wedstrijden overtuigend. Na 2 minuten kwam Bart Deprez al in positie om te scoren, maar zijn poging werd ternauwernood geblokt door een Vlaardingens been. Na 10 minuten nam Zwaluwen het initiatief over, mede omdat het Smitshoekse middenveld slordig omging met de opbouw. Veel dom balverlies leidde een aantal gevaarlijke aanvallen in. Met name de sterke spits Adair Veiga was een plaag voor de Smitshoek defensie. De 1-0 viel dan ook niet onverwacht, maar wel ongelukkig. In een uiterste poging een voorzet te onderscheppen werkte aanvoerder Rutger v/d Klei de bal achter zijn eigen doelman Stef Doedee. Smitshoek rechtte de rug zocht de aanval zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. In de 38e minuut leverde de tot dan toe ongelukkig spelende Jurien Reineta een perfecte voorzet af, die door spits Bart Deprez met een fraaie volley in het doel werd gewerkt. De 1-1 werkte verlammend op de gastheren, maar Smitshoek verzuimde door te drukken. Tot de rust gebeurde er niet veel meer.

  Na de pauze kwam Alex Rekondie, Ryan v Dijk vervangen (hij was deze week ziek geweest) Direct na de rust had de invaller de 1-2 op zijn schoen, maar in plaats van zelf te schieten wilde hij de bal voorgeven, waardoor de zwaluwen defensie kon opruimen. Bij de gastheren ontstond veel irritatie door dat scheidrechter v/d Ketterij in hun ogen wat te vaak in het voordeel van Smitshoek floot, na 2 gele kaarten wegens praten raakte de ploeg wat uit zijn doen, maar wederom konden de oranje mannen hier niet van profiteren. Door de wissel speelde Smitshoek met veel spelers voor de bal, waardoor er erg veel ruimte op het middenveld ontstond. Hierdoor ontstond een open wedstrijd met kansen aan beide kansen, maar beide doelmannen, stonden op hun post. Totdat in de 75e minuut uit een afgeslagen corner van Zwaluwen de bal fraai achter doelman Doedee werd geschoten, wederom moest Smitshoek in de achtervolging. In de 80ste minuut, net nadat Damian v/d Oever Yassin Ballah
  was komen vervangen, frommelde Alex Rekondie de bal na een corner binnen 2-2. Trainer Richard Middelkoop wilde meer en bracht routinier Brayton Biekman binnen de lijnen voor Jurien Reineta. De verdediging van Zwaluwen was niet bedacht op zijn snelheid en kon hem alleen onreglementair afstoppen. De toegekende strafschop was een prooi voor Bart Deprez 2-3.

  Zwaluwen ging alles of niets spelen en zette de Smitshoekse defensie zwaar onder druk. De ruimte die hierdoor aanvallend ontstond werd niet goed benut. In plaats van de bal in de ploeg te houden en te gokken op de snelheid van Deprez, Biekman en Rekondie gaf de ploeg de bal veel te makkelijk weg. Scheidrechter v/d Ketterij liet erg lang doorspelen (goedmakertje voor alle kritiek?) en in de 97e of 98e minuut belande de bal via Vincent Verbond in het eigen doel.

  2 eigendoelpunten, met recht een ongelukkige wedstrijd, maar beide ploegen hadden wel recht op een punt.

  Het positieve is, Smitshoek is nog steeds ongeslagen, wat gezien de voorbereiding op dit seizoen niet werd verwacht. En gezien de vooruitgang in het vertoonde spel is er best wel reden tot een optimistische kijk op het vervolg van dit seizoen.

  Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Jodan Boys, een ploeg waar vorig seizoen 2 keer kansloos van werd verloren. We hebben dus nog wat goed te maken.

  Aanvang zoals altijd aan de Smitshoeksebaan om 14.30

 • foto's: John van Neuren