• Smitshoek geeft wederom niet thuis.

• foto: John van Neuren
  • Net als 2 weken geleden tegen Nootdorp, gaf Smitshoek ook tegen zwaluwen Vlaardingen niet thuis. Na een met name bar slechte 1e helft werd volkomen verdient met 4-0 verloren.

Net als vorige wedstrijd keek het in de oranje tenues van Safex/z-press spelend Smitshoek al na 12 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. In de 6e minuut profiteerde Joseph Gonsalves van een blunder van Mike v/d Wijngaard, en na 12 minuten ging ook routinier Thijs Oomsen kinderlijk eenvoudig in de fout. Wederom kon Joseph Gonsalves profiteren.

Toen in de 26e minuut Justin van Mullem van de apathisch toekijkende Smitshoek verdediging de 3-0 mocht binnen koppen, was de wedstrijd al gespeeld. Slechts 1 kans kon de oranje brigade creƫren, maar John v Vugt schoot de bal van dichtbij hoog over het doel van oud Smitshoek doelman Marvin van Tienen.

In de 2e helft bracht trainer Richard Middelkoop Jurien Reinata voor Thijs Oomsen in de ploeg in een poging aanvallender te gaan spelen en er toch nog een wedstrijd van te maken, maar veel effect bracht dit niet teweeg. Sterker nog na nog geen 60 seconden had Justin van Mullem de 4-0 al op zijn schoen, maar ditmaal redde Mike v/d Wijngaard bekwaam. Zwaluwen begreep dat deze wedstrijd ook op 80% spelend makkelijk gewonnen kon worden en speelde de wedstrijd letterlijk lachend uit. Smitshoek poogde aan te vallen, kwam via Alex Rekondie, ingevallen voor Ahemd Akoch, nog dichtbij, maar scoorde niet. De thuisploeg deed dit nog wel, Leon Krznaric kopte de 4-0 binnen.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Gansner dropen de talrijk opgekomen supporters teleurgesteld af. En omdat zowel Capelle(3) en Spijkenisse (1) wel punten pakten is Smitshoek nog lang niet zeker van lijfsbehoud.

Het is te hopen dat de ploeg zich herpakt en de laatste broodnodige punten binnen sprokkelt. Te beginnen volgende week als het Amsterdamse Swift op bezoek komt.

Aanvang zoals altijd om 14.30