• Smitshoek gelijk bij Poortugaal

• Smitshoek kon voor de vierde keer op rij niet winnen in de competitie dit keer werden de punten gedeeld met Poortugaal. Uitslag 1-1

Voor aanvang van de wedstrijd is er hilariteit omtrent het zwarte coach-jack van trainer Edwin de Koning. De scheidsrechter vond het verwarrend met de donkere shirts van de spelers van Poortugaal. Resultaat Edwin in zijn fraaie witte overhemd van Smitshoek. Na 10 minuten valt er een hevige hagelbui van zo’n 3 minuten over het sportcomplex. Edwin zijn jack weer aan en geen haan die er naar kraait.
    Nu de wedstrijd, waarin Smitshoek beter begon dan vorige week, maar Poortugaal met hun snelle spelers waren al gauw de bovenliggende ploeg. Van achteruit speelde Smitshoek veel breed en naar achter wat geen openingen opleverde. De middenvelders en aanvaller waren te statisch. Een paar keer kwam Damian van den Oever, op rechts, goed door met een goede voorzet, hard en scherp voor maar niemand die er tegen aan liep. In de 25ste minuut wordt Peter Verhoeve verkeerd aangespeeld waaruit een gevaarlijk situatie ontstaat met een hard schot wat wordt gesmoord door onze verdediging en kan keeper Termijn deze makkelijk keren. Tim Zandwijk houdt een bijna doorgebroken speler van Poortugaal vast en krijgt van de scheidsrechter Van der Werf een berisping en komt hij goed weg zonder een gele kaart. Wederom krijgt Poortugaal een goede kans met een gevaarlijk schot, millimeters naast. Een geluk, want onze verdediging is niet top op dit moment. Smitshoek is te statisch, veel te weinig beweging en Poortugaal wordt als maar sterker en gevaarlijker. In de 38ste minuut is er een botsing tussen een speler van Poortugaal en Van den Oever, maar hij speelt door. In de eerste helft heeft Luc Delmee nog een goede voorzet waar niets uitkomt even daarna twee corners door Lorenzo Braaf genomen, maar door de Poortugaal keeper makkelijk gepakt Eerste helft eindigt op 0 – 0.

Aanvang tweede helft is Van den Oever vervangen door Lucio Hollander voor de rechtsback plaats. Na 52 minuten wordt ook Nino Urban vervangen door Marvin van der Made. Even later maakt Peter Verhoeve een lichte overtreding, rand 16 meter en Roel van der Werff, scheidrechter, geeft een vrije trap aan Poortugaal. Makkelijk gegeven. Twee spelers van Poortugaal gaan naar de bal, Michael zet zijn 5 mans muur en kiest zelf positie. Hij gaat uit van de man met een linkspoot, die het dichts bij de bal staat. Echter de rechtspoot neemt de bal en plaats prima in de uiterste bovenhoek, waardoor Michael verkeerd stond opgesteld. 1 – 0 voor Poortugaal. Smitshoek gaat op zoek naar een gelijkmaker en krijgt ook een mega kans via Delmee. Wat een intikker van binnen het 5 meter gebied moet zijn wordt door de keeper gestopt en ook in de rebound lukt het niet om de bal in het doel te krijgen. Verbazing alom dat dit geen doelpunt opleverde. In de 80e min. krijgt Zandwijk een pass van Braaf op rechts, zet goed voor en Van der Made kopt de 1 – 1 binnen. Vanaf dat moment is Smitshoek iets sterker maar echte kansen komen er niet meer.
    Slechts 1 punt uit de laatste 4 wedstrijden is niet goed en de Oranje-Zwarten duikelen naar de 6e plek op de ranglijst.
    Op Paaszaterdag volgt het belangrijke inhaal duel thuis tegen RKAVV met bij winst de periode titel (2e periode).

SMITSHOEK:
    Michael Termijn – Damian van den Oever (46. Lucio Hollander) – Peter Verhoeve – Jesper van den Bosch - Jochem van den Biggelaar – Tim Zandwijk – Quinten van der Ent – Lorenzo Braaf – Ilano Silva Timas – Luc Delmee – Nino Urban (52. Marvin van der Made)