• Smitshoek haakt af na doelpuntloze remise

 • Smitshoek wilde zo lang mogelijk meedoen om de titel of het behalen van de nacompetitie maar na het puntverlies bij Achilles Veen kan alleen een wonder die wens nog doen vervullen.

  Trainer Edwin de Koning kon in Veen geen beroep doen op verdediger Jochem van den Biggelaar en trad aan met een 3-mans defensie en een versterkt middenveld.
  Smitshoek begint ongeconcentreerd aan de wedstrijd, dat blijkt al in de eerste minuut als een vrije bal zo maar over de eigen achterlijn wordt geschoten. Het helpt Achilles Veen in de wedstrijd, zij zijn in het begin ook beter. Een grote kans voor de thuisploeg is er in de 13e min. na een hoge voorzet vanaf de flank gaat de kopbal rakelings over.
  Daarna de eerste mogelijkheid voor Smitshoek als Urban over rechts uitbreekt en Joey Kleijn vrij voor de goal positie kiest, helaas blijkt de voorzet een afzwaaier.
  Smitshoek speelt in de eerste helft dus niet lekker, vaak slordig en onzuiver, van goed combinatie voetbal en langdurig balbezit is helaas geen sprake.
  De grootste kans van de eerste helft komt in de 42e min. als Luigi Bruins een vrije trap mag nemen op twintig meter van de goal. De bal lijkt de kruising in te vliegen maar met een sublieme actie weet de keeper de inzet tot corner te tikken.

  De tweede helft is van Smitshoek kant wel beter met meer balbezit. Er komen kansen na voorzetten vanaf de zijkant door Elson Rosario Almeida en Joost van Eck is dichtbij een treffer na een voorzet van Jelmer van Leeuwen.
  Achilles Veen laat zich wat meer inzakken en loert op de counter. Het lijkt erop dat de Brabanders in ieder geval 1 punt aan de wedstrijd willen overhouden.
  Smitshoek wisselt nog in de voorhoede maar dat brengt niet meer gevaar voor de goal.
  Pas in de 85e min. komt Marvin van der Made er als target man bij, dan lijkt er iets te veranderen maar de tijd is inmiddels te kort.
  De grootste kans van de tweede helft komt in de 87e min. na een perfecte voorzet van Bruins schiet Joey Kleijn echter over.
  In de laatste minuut nog een uitbraak van Achilles Veen maar het schot gaat voorlangs.

  Al met al een matige wedstrijd met een teleurstellende uitslag waar Achilles Veen nog het meest tevreden zal zijn met het punt.

  Voor Smitshoek nog drie zware wedstrijden voor de boeg; GOES thuis, Zwaluwen uit en Nieuwenhoorn thuis. De achterstand op koploper Kloetinge is zes punten en dan staat Capelle er ook nog tussen. Ook de derde periode is alleen in theorie nog haalbaar.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Elson Rosario Almeida – Peter Verhoeve – Damian van den Oever – Danilo Alkema – Luigi Bruins – Ryan Koolwijk – Joost van Eck (85. Marvin van der Made) – Nino Urban (75. Luc Delmee) – Joey Kleijn – Jelmer van Leeuwen (75. Bobby Vos)