• Smitshoek haalt 3 punten op in Capelle

• In een van beide kanten matige wedstrijd slaat Smitshoek in de 2e helft toe en wint met 1-3.

Zo’n 1e wedstrijd na de winterstop wil je natuurlijk winnen. Je hebt net veel tijd en energie
    gestoken in een trainingskamp in Valencia, de sfeer is goed, de groep is nagenoeg blessure vrij
    dus nu een goed resultaat halen en het positieve gevoel behouden.

Richard Middelkoop begon met Doedee; Gerardus, Resodihardjo, van der Kleij,
    Drakpe, van den Oever, Goncalves, van den Biggelaar, Rekondie, Kleijn, Reineta.
    Het was het debuut van Patrick Drakpe, de linksback van 19 speelde een prima wedstrijd.

Over de 1e helft kunnen we kort zijn…het was niet best.
    Capelle neemt het initiatief, Smitshoek zakt in en wacht af. Het spel van beide ploegen is slordig,
    afzwaaiers, dieptepasses naar niemand en opvallend vaak gaat de bal van groen naar oranje
    en dan zomaar weer terug van oranje naar groen.
    Capelle had 2 voorzetten vanaf rechts die voorlangs gingen, Smitshoek vlak voor rust 2 kansen
    voor Rekondie, een schot voorlangs en een kopbal over. Dat was het wel.

Dan de 2e helft, we zijn net begonnen als Smitshoek een corner mag nemen, de bal klutst wat
    in de zestien en er volgt nog een corner. Weer een scrimmage voor het doel, maar dan is het
    uiteindelijk aanvoerder Rutger van der Kleij die de 0-1 kan binnen schieten.
    Capelle neemt hierna weer het initiatief maar kan niet gevaarlijk worden.
    In de loop van de 2e helft krijgt Smitshoek steeds meer ruimte voor de tegenaanval, maar de
    zuiverheid om echt gevaarlijk te worden ontbreekt vaak.
    Rond de 75e minuut gaat Middelkoop wisselen en brengt Ray Kroon en Noah de Neijs voor de
    moe gestreden Reineta en Goncalves.
    Het is in de 79e minuut invaller Noah die wel de zuiverheid heeft en met een werkelijk prachtige steekpass
    Joey Kleijn alleen voor de keeper zet. Prima afronding ook: 0-2.
    In de 83e minuut de laatste wissel voor Smitshoek, Deprez komt na maanden blessureleed voor Kleijn.
    Na de spelhervatting die volgt op deze wissel gaat Smitshoek in de aanval. Een schot van Rekondie wordt
    geblokkeerd, de inzet van Noah belandt op de paal en dan is daar ineens goudhaantje Deprez die,
    36 seconden in het veld, de rebound binnen tikt: 0-3
    In de slotfase weet Capelle nog de eretreffer te maken en de eindstand op 1-3 te brengen.

Het was niet altijd even goed, maar Smitshoek speelde met veel inzet en beleving en kreeg dus uiteindelijk
    loon naar werken. Ook de meegereisde Smitshoek Hooligans (bijna allemaal 50+) zagen dat het goed was.

Door deze overwinning staat Smitshoek met een 8e plek weer wat steviger in de middenmoot van de Hoofdklasse A.
    Volgende week om 14.30 uur volgt de thuiswedstrijd tegen Spijkenisse.