• Smitshoek hervat competitie met winst

• ‘Smitshoek een lastige tegenstander’. Dat had de schrijver van het stukje in het welkomstblaadje De Aftrap van ’s-Gravenzande laten opnemen. De laatste overwinning van ’s-Gravenzande tegen Smitshoek dateert alweer uit 2018. En ook deze wedstrijd kon het team van oud-Smitshoek trainer Richard Middelkoop geen overwinning boeken op Smitshoek. De ploeg van trainer Edwin de Koning ging met drie punten weer richting Barendrecht na een 1-3 overwinning.

Eigenlijk had Smitshoek het niet al te moeilijk deze middag. Het eerste gedeelte van de wedstrijd was ’s-Gravenzande het gevaarlijks. De buitenspelers konden een aantal malen strakke, harde voorzetten geven, welke door het spitsenduo Yuri Westhof en Frank Broos van de thuisclub niet konden worden omgezet in doelpunten. In deze periode moest de rechtsback van Smitshoek Elson Rosario al gewisseld worden, omdat hij een vervelende tik kreeg op de enkel. Jochem vd Biggelaar werd het veld ingebracht in de 20e minuut. Hij ging centraal achterin spelen terwijl Ryan v Dijk naar rechts verhuisde.

Smitshoek spelend in het tenue met daarop de sponsornamen van Mideko en Vertom nam het initiatief wat meer over, maar kon echter niet echt gevaarlijk worden door slechte passing en het onzorgvuldig omgaan met het uitspelen van de kansen. In de 30e minuut pareerde de Smitshoek doelman Michael Fabrie met een prachtige actie een keihard schot van Twan van Meerten, de linkshalf van de thuisclub. Het was echter Smitshoek die met een voorsprong de kleedkamer ging opzoeken. Een corner van Noah de Neijs werd mooi ingekopt door de mee naar voren gekomen verdediger Emilio Samsey. Hij bracht de 0-1 op het scorebord.

Na de thee begonnen beide teams ongewijzigd aan de 2e helft. ’s-Gravenzande moest risico nemen om ook tot scoren te komen, wat tot gevolg had dat de voorhoedespelers van Smitshoek meer ruimte kregen. Het was dan ook Sean Verburg die een dieptepas van Noah de Neijs op waarde schatte en kon omzetten in de 0-2 in de 60e minuut.

Zo’n 10 minuten later was het aanvoerder Joey Kleijn die met een droog schot de 0-3 op het scorebord bracht. Trainer Edwin de Koning bracht in de 72e minuut nog Ray Kroon voor Sean Verburg. Zo’n 10 minuten later kwam Daniel Esajes voor de moegestreden Noah de Neijs. Zowel Smitshoek als de thuisclub kregen nog een paar mooie kansen. ’s-Gravenzande wist net voor tijd nog een kans om te zetten in een doelpunt. Een schot van Frank Broos kon niet gepakt worden door de uitstekende doelman Michael Fabrie deze middag en zorgde voor de eindstand van 1-3.

Rest nog te vermelden dat Smitshoek speler Hermon Tekleab tot de uitblinkers behoorde en scheidsrechter Martijn Kool een prima wedstrijd floot.

A.s. zaterdag 26 februari speelt Smitshoek thuis tegen Achilles ’29. Aanvang 14.30 uur.