• Smitshoek houdt het spannend

 • Afgelopen woensdagavond speelde Smitshoek haar tweede wedstrijd voor de gewenste promotie naar de 3e divisie tegen Achilles Veen. Onder toeziend oog van vele toeschouwers werd het een spannend duel, welke in het voordeel van de thuisploeg werd beslist met een 1-0 stand. Een krappe uitslag wat voor de return betekent dat de ploeg van trainer Edwin de Koning nog echt aan de bak moet a.s. zaterdag. De spanning is dus volop aanwezig.

  Smitshoek, spelend in het tenue met daarop de namen van NVO Consolidation, Jordex en AMRecycling begon de wedstrijd met Marvin vd Made in de spits. Middenvelder Jochem vd Biggelaar moest de 1e helft laten schieten wegens werkverplichting. Achilles Veen begon de wedstrijd agressief. Direct ging men volop in de aanval wat al in de 2e minuut resulteerde in een uitgelezen kans. Gelukkig voor de thuisclub werd er net niet gescoord, maar Smitshoek begreep dat men direct volop attent moest zijn bij de aanvallen van de gasten.
  Pas in de 15e minuut werd door een actie van Nino Urban voor het eerst de keeper Jan Schimmel van Achilles Veen getest. Echter zonder resultaat. De snelle en behendige voorhoedespelers van de gasten bezorgden Smitshoek een moeilijke avond. De corners waren gevaarlijk, de acties met de bal zorgden er voor dat Smitshoek voor 100% geconcentreerd moest blijven. Na zo’n 20 minuten kwam Smitshoek wat meer in de wedstrijd. Een strakke voorzet van links kon net niet worden ingetikt door de verdienstelijk spelende Quinten vd Ent. Ondanks het Achilles Veen geweld was het toch Smitshoek die de score opende. In de 29e minuut bracht Ilano Silva Timas met een schot vanaf 20 meter de thuisclub op een 1-0 voorsprong. De wedstrijd kwam wat meer in evenwicht en de stand veranderde niet meer tot de rust.

  Trainer Edwin de Koning bracht in de 2e helft Jochem vd Biggelaar in het veld voor Marvin vd Made. Luc Delmee ging in de spits spelen. Achilles Veen startte weer zoals men de wedstrijd ook was begonnen. Agressief (op een positieve manier) probeerde men Smitshoek weer vast te zetten. Echt uitgespeelde kansen wist men niet te creëren. In de 54e minuut schoot Fabian Korporaal op de buitenkant van de paal. Luc Delmee kopte enkele minuten later een voorzet van Damian vd Oever op de kruising. Smitshoek kreeg de ruimte voorin, wat enkele doelkansen tot gevolg had. De in de 2e helft prima spelende Jesper vd Bosch lanceerde Nino Urban die echter de keeper van Achilles Veen niet kon passeren. De linkerspits, bij vlagen snel en dreigend wist in een actie later wederom de keeper niet te passeren en zodoende veranderde er niets aan de stand.

  Achilles Veen ging een kwartier voor tijd volop in de aanval. Wist Smitshoek vast te zetten, maar de achterhoede van Smitshoek met een prima duo Nick Meijboom en aanvoerder Peter Verhoeve, ondersteund door Lorenzo Braaf en op de rechterflank Damian vd Oever hield stand.

  Smitshoek probeerde via wat wissels het tij te keren. Luc Delmee en de geblesseerde Jochem vd Biggelaar maakten plaats voor Eloge Kangi en Elson Rosario Almeida. Achilles Veen had het initiatief, maar Smitshoek kreeg in de snelle uitvallen echter nog de beste kansen. Een snelle counter ingeleid door Eloge Kangi kon niet worden verzilverd en wederom liet Nino Urban een mooie kans aan zich voorbijgaan.

  De redelijk fluitende scheidsrechter John Kraak vond het na 96 minuten tijd om voor de laatste keer te fluiten. Eindstand van deze spannende en boeiende wedstrijd dus 1-0 voor de thuisclub. Het gaat absoluut spannend worden a.s. zaterdag in Veen. Als Smitshoek wat beter met de kansen omgaat is er echter van alles mogelijk. Daar zijn de suppoters van de ploeg van trainer Edwin de Koning van overtuigd. Aanvang van de wedstrijd in Veen is 15.30 uur

 • foto's: John van Neuren