• Smitshoek in de laatste minuut naar gelijkspel

 • In een slechte wedstrijd in het Smitshoek niet gelukt om de 3 punten in eigen huis te houden. Door een eigendoelpunt in blessure tijd kon wel een nederlaag tegen HBS worden voorkomen.

  Op een, ondanks het prachtige weer, maar matig bezet sportpark begon de in de sponsor tenue van E&R, Z/Press, Grando Keukens spelende formatie van trainer Edwin de Koning vrij slordig aan de wedstrijd. Door het hoog druk zetten van tegenstander HBS kwam Smitshoek niet aan de normale aanval opbouw toe. Door dat hoog druk zetten ontstond er wel veel ruimte op het middenveld, de enkele keer dat de opbouw wel lukte. Maar door slordige passing, mede veroorzaakt door het lastig te bespelen hobbelige veld, konden de spitsen maar moeilijk bereikt worden. Een probleem wat eigenlijk het hele seizoen al speelt.

  Over de 1e helft valt dan ook bar weinig te vermelden.

  Keeper Michael Termijn moest zich 1 maal strekken om een afstand schot te keren. En verder dan een goede kans voor Quinten van der Ent, een vrijebal op rand 16, die door Luigi Bruins werd overgeschoten en een kans voor Ilano Silva Timas na een snelle uitbraak, kwam de thuis ploeg ook niet. Beide teams grossierden in slordig balverlies en foute passes.

  De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen, of de 0-1 stond op het scorebord. Na een domme overtreding in de 16 meter kon de laconiek leidende scheidsrechter, hij leidde de wedstrijd grotendeels vanuit de middencirkel, niets anders dan HBS een strafschop geven.

  Keeper Michael Termijn kwam nog dichtbij maar moest toch vissen. Een kolfje naar de hand van de gasten. Zij hielden veel mensen achter de bal, ontregelden het spel waar dit kon en loerden op een snelle uitbraak om de wedstrijd te beslissen. Geen mogelijkheid werd onbenut gelaten om het spel te vertragen, veel blessures werden erger voor gedaan dan ze in werkelijkheid waren. Dit leidde tot irritatie bij Smitshoek, maar niet tot beter spel. Toch kwamen er kansen, trainer de Koning wisselde aanvallend, onder ander Marvin v/d Made en Nino Urban werden gebracht. Luc Delmee had de 1-1 op zijn schoen, maar schoot tegen de keeper op. Ook een corner belande, zonder dat iemand deze aanraakte op de 2e paal.

  De ingevallen Jesper van den Bosch bracht het venijn wat Smitshoek tot dan toe mistte in de ploeg. De laatste 10 minuten ging alles vol op de aanval, waardoor het achter wel open lag, maar HBS maakte hier geen gebruik van.

  Een gekraakt schot van Lorenzo Braaf verdween net naast, en ook een snoeiharde uithaal van Ryan Koolwijk werd door keeper Nieuwenhuizen op wonderbaarlijke wijze gekeerd.

  Net toen het leek dat de 1-1 niet zou vallen gebeurde het toch, ver in blessuretijd, terecht toegekend na alle vertragings technieken van de Haagse ploeg. Uit een scrimmage na een corner verdween de bal via een HBS speler in het doel. Deze gelijkmaker voelde wel als gerechtigheid.

  Kort daarna klonk het eindsignaal en konden beide ploegen eigenlijk wel tevreden zijn met het behaalde punt.

  Smitshoek kan de competitie uitspelen en weet dat het daarna nog een toetje heeft in de vorm van de nacompetitie. Het handhaaft zich in de top 6 van de ranglijst en mag volgende week op bezoek bij de nummer 3, FC ’s Gravenzande, aanvang op sportpark Juliana om 14.30

  Opstelling Smisthoek:
  Michael Termijn, Lucio Hollander (Jesper v/d Bosch), Peter Verhoeve, Jochem v/d Biggelaar (Nick Meijboom), Damian v/d Oever (Tim Zandwijk), Ryan Koolwijk, Luigi Bruins (Nino Urban), Lorenzo Braaf, Quinten v/d Ent (Marvin v/d Made), Luc Delmee, Ilano Silva Timas.

 • foto's: John van Neuren