• Smitshoek kansloos tegen Feyenoord.

• De wedstrijd van Smitshoek tegen de “buren” van SC Feyenoord ging afgelopen zaterdag kansloos verloren, in een wedstrijd die af en toe pijn deed aan de ogen werd met 4-0 verloren.

In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. De thuisploeg had optisch wel een overwicht, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. De 1e kans van de wedstrijd was voor Nino Urban, maar zijn schot miste het doel.

Na 20 minuten veranderde de wedstrijd, na zwak verdedigen, scoorde Rahli namens de thuisclub met een klutsbal de 1-0.
    Toen na 33 minuten, na wederom zwak ingrijpen van de verdediging, Waandels van dichtbij de 2-0 binnen tikte, was de wedstrijd, achteraf gezien, gespeeld.

Het geloof bij de in nieuwe oranje shirts van Universalsteel spelende ploeg was in een klap weg.
    Scheidsrechter van de Vrande, spaarde Emilio Samsey nog, hij had er, na 2 domme overtredingen eigenlijk met 2x geel van af gemoeten.

Na de pauze haalde trainer de koning wijselijk Samsey naar de kant, voor hem kwam Noa de Neijs, en voorin kwam Daniel Esajas op de plaats van Nino Urban.

Wie had verwacht dat Smitshoek fel op jacht ging naar de aansluiting, kwam bedrogen uit. Na 3 minuten kon een feyenoorder ongehinderd de 3-0 binnenkoppen. Smitshoek geloofde er nu helemaal niet meer in. Het speelde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. De thuisploeg deed wat het wilde op het veld, en combineerde er vrolijk op los. Met de uiteindelijke 4-0 kwam Smitshoek er nog genadig van af.

Uithuilen en opnieuw beginnen is het devies.

Een ploeg als Smitshoek, met de nodige ervaring aan boord, zal van deze nederlaag moeten leren, en de boel ook na een tegenslag bij elkaar moeten houden. Te beginnen aanstaande zaterdag op eigen sportpark in de derby tegen Poortugaal.

• foto's: John van Neuren