• Smitshoek laat 2 punten liggen tegen ARC

• Afgelopen zaterdag kwam ARC uit Alphen aan de Rijn. Met 1 punt minder stond ook ARC hoog in de middenmoot. Met een overwinning zou Smitshoek goed zaken kunnen doen en zelfs naar de 4 plaats stijgen.

Na 2 minuten was Smitshoek al bijna succesvol. Na een goede actie kwam Sean Verburg voor ARC keeper Balk te staan, maar helaas wist hij niet te scoren. De toon was gezet. De mannen van Edwin de Koning waren op zoek naar een snelle treffer. Dat lukte al na 6 minuten omdat Ray Kroon in buitenspelpositie slim de bal liet lopen voor Joey Kleijn. Die ging goed door en wist de keeper te omspelen en de 1-0 binnen te schieten. In tenues van Vertom/ Safex wist Smitshoek daarna controle te houden over het duel. Toch wist het weinig goede kansen af te dwingen. Alleen Ray Kroon kwam nog vrij voor het doel na goed werk van Daniël Esajas, maar had net niet voldoende controle om de bal binnen te werken. Als ARC al druk zette in de eerste helft kon de ploeg zich daar makkelijk onder vandaan voetballen.

In de tweede helft zag het spel er anders uit. Smitshoek mocht met de sterke wind mee gaan spelen, maar het was ARC dat daar het meeste voordeel uit leek te halen. De bezoekers namen het initiatief, maar wisten nog steeds weinig kansen te creëren. Smitshoek zette daar ook geen uitgespeelde kansen tegenover en zo speelde het spel zich weer voornamelijk op het middenveld af. Toch wist de ploeg in het oranje in het laatste kwartier nog gevaarlijk te worden. Sean Verburg schoot net naast en een schot Hermon Tekleab verdween ook net aan de verkeerde kant van de paal. De enige echte kans van de wedstrijd zorgde na 82 minuten voor een goal van de bezoekers. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd door Neal Arnoldus hard in de kruising gekopt en zo werd de eindstand van 1-1 op het bord gezet.

In de resterende minuten had Smitshoek nog 2 grote kansen om de 3 punten te pakken. Eerst raakte de ingevallen Guyon Fernandez met een hard schot de bovenkant van de lat en ver in blessuretijd wist andere invaller Nino Urban een grote kans te creëren. Hij kon echter de bal niet bij de vrijstaande Fernandez te krijgen.

Met dit gelijkspel schieten beide ploegen niet heel veel op. Smitshoek blijft op de 5e plaats staan. Volgende week moeten de Barendrechters naar Capelle om tegen de plaatselijke nummer 2 van de huidige competitie te spelen.