• Smitshoek maakt het zichzelf lastig tegen DHSC

• Onder leiding van scheidsrechter Joshua Kuipers werd er onder een lekker najaarszonnetje afgetrapt aan de Smitshoekse Baan tegen DHSC. De mannen van Edwin de Koning gehuld in het mooie nieuwe Robey tenue met de sponsornamen van Vertom, Mideko en AM Recycling erop begonnen goed aan de wedstrijd. Met Noah de Neijs voor de geblesseerde Luigi Bruins trokken de oranje zwarten ten aanval. Dit resulteerde in kansen voor Joey Kleijn en Sean Verburg, maar de DHSC doelman Niels Willemse wist met een paar sublieme reddingen de nul op het bord te houden.

In het vervolg van de eerste helft trok DHSC het initiatief naar zich toe. Onder leiding van de fanatiek spelende Soufyan Moro werd Smitshoek diverse malen onder druk gezet, waarbij DHSC dreigend werd met Emre Bal en Mounir el Hamdaoui. Emre Bal wist zelfs te scoren, maar zijn doelpunt werd geannuleerd wegens buitenspel. Het duel werd pittiger en arbiter Kuipers was ook genoodzaakt om de eerste gele kaarten uit te reiken aan Soufyan Moro en Perry van Eijken. Daarna was Kuipers erg mild voor Moro die na enkele harde charges mocht blijven staan van Kuipers.

Na rust trok Smitshoek de regie weer naar zich toe. Na een vloeiende aanval waarbij Esajas, Kleijn en Verburg betrokken waren, kwam de bal voor de voeten van Hermon Tekleab, die met een harde schuiver Niels Willemse kansloos liet 1-0. Hierna zocht DHSC de aanval en ontstond er ruimte en kreeg Smitshoek legio kansen. Keer op keer werd er te slap ingeschoten of werd de situatie slecht uitgespeeld, waardoor het te lang 1-0 bleef. De Koning wisselde aanvallend, Kroon , Fernandez en Urban kwamen in het veld waardoor de druk op de DHSC defensie nog groter werd. Ray Kroon en Guyon Fernandez hadden de 2-0 op de schoenen, maar wisten ook het net niet te vinden. DHSC trok nog ten aanval waarbij Moro na een schwalbe zijn tweede geel pakte en mocht inrukken. Ook Hamdaoui en trainer Ricky Testa la Muta kregen rood na aanmerkingen op de leiding, zodat Smitshoek tegen 9 man kwam te staan. Smitshoek vergat te scoren en DHSC kreeg in de laatste minuten nog enkele hoekschoppen, waardoor het nog even billen knijpen was voor de oranje-zwarten. Michael Fabrie wist zijn doel schoon te houden waardoor de 1-0 op het bord bleef staan. Hierdoor pakt Smitshoek de gedeelde 6e plaats met FC ´s- Gravenzande en SC Feijenoord.

Op 30 oktober staat de wedstrijd tegen Spijkenisse op de planning, er wordt om 14.30 uur afgetrapt op Sportpark Jaap Riedijk.