• Smitshoek: matige wedstrijd maar toch drie punten

 • Niet goed spelen en toch de punten pakken. Dat deed Smitshoek in de uit wedstrijd tegen Spijkenisse. Een mooi doelpunt in het eerste kwartier van de wedstrijd bracht Smitshoek op voorsprong en zorgde er voor dat er 3 punten konden worden bijgeschreven. Smitshoek staat na deze wedstrijd op een keurige 7e plek met 13 punten uit 8 wedstrijden.

  Daarmee is eigenlijk alles gezegd, want de wedstrijd had bij vlagen een zeer bedenkelijk niveau. Van beide kanten was het veldspel zeer matig verzorgd, kwamen passes niet aan, werden verkeerde keuzes gemaakt, kon van opbouwen vanuit de laatste linie niet gesproken worden.

  De eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Smitshoek moest na 3 minuten al een eerste wissel toepassen. Spits Bart Deprez kreeg na een sprint direct weer last van zijn lies en moest vervangen worden door Ray Kroon die als linkerspits ging spelen, terwijl Pucho Rekondie de spits positie ging bezetten. Het was invaller Ray Kroon die zichzelf na een hoogstandje in de 15e minuut vrij voor keeper Michael Termijn van Spijkenisse bracht, die zijn inzet niet kon pareren, 0-1. De in het tenue met daarop de sponsornamen van ZPress en Safex spelende ploeg van trainer Richard Middelkoop kreeg wat het zich wenste: een snelle voorsprong. Beide ploegen probeerde in die eerste helft verder tot scoren te komen, maar gezegd kan worden dat beide keepers niet vaak behoefden in te grijpen. Spijkenisse probeerde vanuit het middenveld aanvallen op te bouwen, terwijl Smitshoek vaak de lange bal hanteerde om op die manier de snelle en actieve Pucho Rekondie te bereiken.

  Na de rust ging Spijkenisse volop voor de gelijkmaker en drong het Smitshoek terug op de eigen helft. Echt gevaarlijk werd het ook zeer matig spelende Spijkenisse niet, terwijl Smitshoek via de counter een paar mogelijkheden kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Echter door het maken van geen of verkeerde keuzes van de voorwaartsen van Smitshoek bleef het bij dat ene mooie doelpunt van Ray Kroon gescoord in de eerste helft.

  Trainer Richard Middelkoop wisselde in de 54e minuut Jurien Reineta voor Ryan v Dijk en later in de wedstrijd Joey Klein voor Brayton Biekman. Het doel van de wissels was duidelijk. Smitshoek versterkte het midden om de winst binnen te halen. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Reinoud Weiland was dat in ieder geval het resultaat tot opluchting van een ieder, zowel spelers, staf als supporters. Man van de wedstrijd was Damian v.d. Oever die in het hart van de verdediging van Smitshoek een prima wedstrijd speelde.

  A.s. zaterdag ontvangt Smitshoek op haar eigen complex Achilles Veen, aanvang 14.30 uur. Deze ploeg heeft 2 punten meer dan Smitshoek en geeft de thuisploeg dus de mogelijk om na winst wederom te stijgen op de ranglijst.

  Trainer Richard Middelkoop bracht de volgende spelers in het veld tegen Spijkenisse: Stef Doedée, Darlison Gerardus, Rutger v.d. Kleij (aanvoerder), Leroy Resodihardjo, Vincent Verbond, Jurien Reineta (54e Ryan v Dijk), Bart Deprez (3e Ray Kroon), Pucho Rekondie, Joey Klein (72e Brayton Biekman), Stefano Goncalves, Damian v.d. Oever

 • foto's: John van Neuren