• Smitshoek meiden 13-1 tegen VV Berkel 13-01

Op een mooie zonnige morgen met een echt lente gevoel stapten de meiden op het veld. Met een laag staande zon en een nat veld begon de wedstrijd met een tactische keuze, hadden de vaders aan de kant bedacht. Tegenstander dus tegen de zon in laten kijken en veel schieten van afstand met zo’n nat veld. Dat hadden zij toch maar weer mooi bedacht.

De wedstrijd begon na eerst even de scheidsrechter in het zonnetje zetten met een groot applaus van beide teams. (Week van de scheidsrechters) ... En onze vaste scheidsrechter, opa Kees heeft dat ook wel verdient.

In de eerste 5 minuten was het duidelijk nog aftasten hoe sterk de tegenstander was. Zouden we na zoveel winst partijen weer de wedstrijd kunnen domineren?

De eerste 10 minuten stonden we toch eigenlijk wel echt onder druk. De linies sloten nog niet genoeg waardoor we voorin niet konden doordrukken. En met een snelle rechter spits had de tegenstander een gevaarlijk wapen in handen. In de 15e minuut dan eindelijk onze eerste echt kans met doorbreken van Maura via de rechter flank. Daar waar we in veel wedstrijden de snelheid voorin konden benutten leek dat nu toch wel lastig te worden.

Want de tegenstander kon snel schakelen en direct ook een tegenstoot geven. Rond de 20ste minuut een sterke periode van Smitshoek met weer een doelkans. 2 corners achter elkaar zetten de tegenstander onder druk wat resulteerde in een schot op de paal. Een deel van onze meiden vierde al het doelpunt wat ons vervolgens bijna fataal werd met een gevaarlijke tegenstoot. Met een verder gelijk opgaande laatste 5 minuten gaan we 0-0 de rust in. Tijd voor thee en een aangepaste tactiek als we deze wedstrijd willen winnen.

De tweede helft starten we met 12 meiden, helaas heeft de tegenstander dat ook door;-) en kunnen we hier dus niet van profiteren. Na 5 minuten de eerste corner voor ons die gevaar brengt. En met een duidelijk veldoverwicht in de eerste periode, dan na 10 minuten weer een kans met een afstandsschot van Senna. De hele eerste periode hebben we meer overwicht omdat het middenveld meer op de bal zit en druk zetten op de tegenstander. Het resultaat kan echt 2 kanten opgaan. De eerst scorende ploeg zal waarschijnlijk de winst eruit slepen.

En na 20 minuten gebeurt het dan helaas, 1-0 achter na binnendoor uitverdedigen en een snelle overname van de bal. Met eerst nog een goeie redding van onze keepster Elfida, echter in 2e tweede instantie weten ze toch te scoren. Dan ook nog 2-0 voor Berkel na een hoekschop en wat kluts ballen. We komen nog even onder de druk uit maar weten het niet om te zetten in echte kansen. Dan zit het er ook in dat ze nog 3-0 maken na een snelle uitbraak. De rechtsbuiten van Berkel is gewoon erg snel.

Helaas zat het er deze wedstrijd niet in voor onze meiden. Volgende week gaan we er weer vol tegenaan voor de beker. Dus winnen is dan een must!

Deze reporter heeft nog geprobeerd wat spelers te spreken na de wedstrijd maar de reactie was in het algemeen ‘geen commentaar’J Maar in de kantine waren de kopjes weer omhoog en op naar de training deze week.

S.U. Porter