• Smitshoek met moeite langs hekkensluiter

• Op een zonnig sportpark Smitshoek stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen de nummer laatst, de Dijk, op het programma. Waar menigeen een makkelijke, en ruime overwinning verwachtte, werd het een benauwde 1-0 zege.

Trainer Edwin de Koning had nogal wat personele problemen in de verdediging, en daarom startte A-junior Yannick Langerhuizen als rechtsback, hij had de hele wedstrijd zijn handenvol aan de snelle en sterke Mohammed Bendidi, maar kon toch terugkijken op een redelijk competitiedebuut.

Verder stonden maar liefst 4 aanvallers in het oranje shirt van Z-Press/Grando Keukens en AWL Moerdijk, aan de start. De bedoeling was duidelijk, snel scoren om het broze zelfvertrouwen van de Amsterdammers te breken en zo een mooie score neer te zetten.

De eerste 10 minuten leek dit ook te lukken, Smitshoek zette de gasten onder druk, maar creëerde geen uitgespeelde kansen. Na de openings fase verzandde de wedstrijd in een slag op het middenveld. Beide teams konden geen vuist maken en op een enkele kans na (bal op de lat) viel er weinig te genieten.

Na een half uur spelen kende scheidsrechter Eren een vrije trap toe aan Smitshoek op zo’n 20 meter, recht voor het doel. Een uitgesproken mogelijkheid voor specialist Luigi Bruins, die mede door een slecht neergezette muur, geen moeite had om de 1-0 binnen te schieten. Daarna gebeurde er niets noemenswaardig meer tot de rust.

Wie had verwacht dat de 2e helft beter zou worden, kwam van een koude kermis thuis. Smitshoek slaagde en maar niet in om een fatsoenlijke aanval op te zetten om zo de spitsen in stelling te brengen. De technisch vaardige tegenstander bleef zodoende in een resultaat geloven, echter konden ook zij niet 1 echte kans fabriceren. Uitblinkers Peter Verhoeve en Jochem van den Biggelaar stonden geen kansen toe.

De snelle Nino Urban kon nog eenmaal doorbreken over de linkerkant, maar in plaats van de bal voor het doel te brengen, ging hij voor eigen succes.

Bobby Vos kwam nog voor Luc Delmee, en Joost van Eck verving Marvin van der Made, maar het mocht niet baten. Met hangen en wurgen werd de zege over de streep gebracht.

Maar moeizaam of niet, door het verlies van koploper Kloetinge werd de achterstand op de ploeg teruggebracht tot 4 punten. Dus slechte wedstrijd maximaal resultaat.

Volgende week een regio derby in en tegen Poortugaal, een ploeg die de laatste tijd prima op dreef is, hopelijk komen veel supporters onze ploeg steunen op weg naar wederom 3 punten.